Forejn Polisi: Vučić gazi po evropskim vrednostima

Ostavite komentar


  1. Demokratiju koju su evropskim politicari zamislili na prostorima Zapadnog Balkana se kosi sa svim principima koji vladaju u vecini evropskih zemalja.

    1. E pa dobro Radi kazi ti meni sta ti jadan moras u Srbiji sto su ti nametnuli Evropski politicari a ja ne moram u Holandiji gde zivim, koja je To demokratija koju ti treba da imas a “ kosi se sa princilima” u zemlji i kojoj ja zivim?

  2. Hvala Danasu sto je preneo ovaj tekst i hvala Forin policiju sto ga je napisao. Evropa, pre svega Merkelova evo vec skoro 6tu godinu prednost daje diktatoru koji je rekao `ubicemo sto Muslimana za jednog Srbina` nasuprot humanim demokratskim ljudima. Sta reci nego odvratno ponasanje Merkelove i Evrope

    1. Па нисмо ваљда после свих наших искустава наивни. Ми се љутимо на ЕУ нешто. Да ли ми сами треба да направимо слободну дражаву или су то дужни да направе ЕУ званичници. Да ли ЕУ званичници треба да наметну правну државу у Србији или то морамо сами да направимо, због нас а не због њих. Због наше економије а не уметност због уметности.
      Да ли ми сами треба да ојачамо институције које функционишу у корист свих равноправно или то треба да уради неко из иностранства.
      Људи, да кажем једну тешку ствар. Ми живимо у друштву које је у рату само са собом. Ми живимо у друштву које је у Хобсовом природном стању. Док не престанемо да ратујемо сами са собом нећемо бити способни за економски просперитет. Док не престанемо да ратујемо сами са собом извозичемо наше конфликте у регион. Добро, нисмо само ми криви за конфликте. Али, свакако стоји да док се не помиримо сами са собом и не постигнемо основни друштвени споразум о функциоисању нашег друштва нема нам екомског просперитета.

  3. Mnoge zemlje te iste evropske unije samo pričaju o demokratiji i mešaju se u pitanja druge zemlje a svoja ne rešavaju.

    1. Da se mešaju, mešaju se ali kako to mislite ne rešavaju svoje probleme? U Nemačkoj je je toliko ozbiljnih problema rešeno da se bave finim podešavanjima poput rodne ravnopravnosti u državnoj himni? Mi ne možemo da se dogovorimo da li je „siva“ plata ok ili ne ili da li je nečiji doktorat plagijat ili nije…

  4. To što vidi i piše Foreign Policy, nazalost u RSrbiji vidi samo procenat oko Djilasa na Beogradskim izborima
    Mi svi uz Djilasa očekuje mo oštrije mere EU na Vučićev o drsko gazenje demokratije, njenih vrednosti,i bogatstva.
    Ali svi ti ili neki iz EU ne mare,ili baš svesno puštaju Vučiću da pleše svoj radikalsko-fasisticki dance,samo koliko i dokle.
    Moraju se zamisliti ,jer i of male zemlje, nikakve vojne ili druge sile, bumerang je očekivati
    Koji i kada bolje da na vreme uzmu stvari ozbiljnije.
    Od Vučića ništa vredno ne treba očekivati,baš kao ni od uličnih mangupa..
    Razlika je minorna…

  5. Kakvu to igru igra Evropa, izgleda da ni sama više ne zna. Zaigrali, razigrali, pa više neznaju na koju će stranu. Vidimo mi kome i koliku i kakvu prednost daju, ali videćemo da li će na kraju baš sve po njihovom biti.

  6. Dobro je dok se slažu, Merkel, Kurc, Tramp i sa druge strane Vučić. Samo, kad razmislim, tako su se i sa Slobom u početku slagali, a kad je pukla tikva, nas bombardovali. Sloba ostao i dalje na mestu predsednika. A država je tu gde je, otvorite prozor.

  7. Jedini razlog zbog koga Evropa zatvara oci pred onim sto Vucic pravi od Srbije je strah da NE PONOVI PROSLOST.Ni svoju ni nasu.

  8. Srbija, sa Vučićem i bez njega, ima potuno drugaciji sistem vrednosti od Evrope. Srbija primenjuje aparthejd u Sandžaku i preševskoj dolini, pokušava da vrati srednjovekovni mrak na Kosovo, a Evropa gaji demokratiju i ljudska prava jednaka za sve.

  9. Dobro su se setili. Treba da ih je sramota zbog dosadašnjeg ćutanja na nešto što se ne dešava na Tajlandu, nego u sred Evrope..

    Sad će ovaj da raspali po EU iz svih oružja po raznm Informerima, Telegrafima, Pinkovima.. A cenu ove katastrofe isporučiće svima nama..

  10. Najzad malo istine sa Zapada.
    „S kim si onakav si!“ Vučić lažov i uzurpator koji je našao partnere na Zapadu. Za narod u Srbiji ne brine.

  11. Naravno da gazi! Način shvatanja demokratije i ljudskih prava u srbiji je potpuno drugačiji u odnosu na Zapadnu Evropu. Zato, ne verujem da će EU ikad primiti takvu genocidnu državu u svoje članstvo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.