Formirana Stranka slobode i pravde

Ostavite komentar


    1. Treba da imate obraz kao djon Nenade, da ste funjara i lažov i da ste sadisticku nastrojeni prema sopstvenom narodu. To su glavne kvalifikacije za pristupanje. Ako ste usput korumpirani i kriminogeni to moze da vam bude samo plus!

        1. I jednopartijski sistemi pucaju na takvu metodologiju kulta vođe i piramide vlasti ispod njega, najsmesnije od svega sto sam cuo jeste programsko mediokritetsko skandiranje „aco srbine“. I to aleksandru, skandiraju kao na tribinama kad dizu nekog igraca fudbala!!!

          Neozbiljni su, ali ova nova stranka ima perspektivu što se mene tiče.

  1. Gde su: Lutovac, Zivkovic, Veselinovic, Tadic, Petrovic, Radulovic, Trifunovic!? Zasto se i oni nisu udruzili u SPP!?

      1. Djilas je na svoje ime izvukao koaliciju na zadnjim BG izborima ali sada se prigrao. Prvo bio je predsednik DS,Borko je bio sef poslanicke grupe DS u Skupstini, Marinika Tepic bila u Novoj koja je bila u koaliciji sa DS , Bulatovoc bio blizak opoziciji devededetih. I sada kada se DS procistila, sa novim rukovodstvom ,vi sebe ne vidite u DS iako ste se svi iz te stranke „ispileli“ nego osnivate svoje kombi strancice. Kapiram da ne mozete svi da budete potpredsednici zamenici i sl. ali ako moram da biram meni je opcija sa Lutovcem Jerkov Zelenovic Marko Djurisic ,Paunovic iz Paracina i mladi Novakovic iz NS prva opcija

    1. Ovi sami neće preći 5%, moraće sa SzS da bi preživeli.

      Dilasu je važno samo da dobije „poslanički imunitet“.

  2. Bravo Marinka! Ovo ti je četvrta stranka za tri godine od kad si postala poslanica. Dobiješ mandat kao član LSV pa je napustio i podrzis Jankovića i učestvujemo u formiranju PSG, posle malo kod Živkovića u Novu stranku pa na mufte samostalac i sad u stranku „sloboda i pravda“ kod Djilasa. Sve to za tri godine . Bravo Marinka i samo napred, prestices Maju Gojković. Naravno, sve je to zbog interesa gradjana.

  3. Dakle, Srbijo, precrtaj i Đilasa.
    Otpao je sam, napravio politički harikiri.
    I da je „rosno cveće“, gotovo. Srbiji ne trebaju novi „narcisi“. Još jedna stranka s uvoznim liderima?

  4. Eto, sad kad svi imate po stranku, možete konačno da počnete da se bavite ovom zemljom..

    Naziv stvarno ne bih komentarisao. Miriše na nepostojeću ideologiju , ali ajde..

    1. Oduvek sam želeo od stranke na vlasti samo poštenje. Sve ostalo se moze popraviti: i znanje, program, organizacija, stručnost…
      Šojic je imao stranku dobrog imena „zdrav razum“. Samo to nam treba “ Stranka zdravog razuma“ ali sa Milanom Gutovicem a ne Šojićem.

  5. Zar Borko Stefanovic nema sopstvenu stranku? On i Djilas, iako razlicitih zivotopisa, izjavljuju da su levicari. Kako se u to uklapa M. Djordjevic, Djilasova desna ruka, sa kleronacionalistickim „Srpskim kodom“ i rusofilnim tendencijama? Kako se uklapa Bosko Obradovic, koji je takodje na krajnjoj desnici? To su teska pitanja na koja Djilas i opozicija moraju da odgovore svima nama ali i politicarima vodecih svetskih zemalja, posebno zapadnih.

  6. Tako Je druže Djilas !!! Smrt fašizmu sloboda narodu !! Ako znaš šta je to

  7. Dok se ne formira radnicka partija necete imati uspeha u politici. Radnicima treba predvonik, i taj predvodnik ne treba da bude radnik, već prosvećen čovek, dobrog materijalnog stanja. Nije ovo dvadesti vek, poslušajte savat, znam o čemu govorim. .

    1. Covek dobrog materijalnog stanja treba da sedi u zatvoru a radnike treba da predvodi radnik, Broz je bio radnik a ne bogatas, i to radnik koji je 100 puta menjao firme to jest gubio posao jer je dizao radnike na protest. i Beli je bio covek iz naroda a ne bogatas pa je i bez para za izbornu kampanju dobio 10% glasova na izborima. Samo covek iz naroda moze da pomogne narodu a ne neki bogatasi koji nemaju dodira sa siromasnima.

    2. Smešno.Prva skupština Srbije devedesetih je bila puna doktora,akademika,profesora ,predsednik skupštine dr Unković (original diploma) i gde stigismo ?Do rata.Upravi treba radnik ili neko ko je u licu znoja svig stekao nešto.Broz jeste bio radnik,ali je bio i odličan vojnik u AU monarhiji,NOBu,a posle rata iskusan političar koji je znao šta treba i kako treba raditi.Čovek umre bez prebijene pare za ženu,decu,unuke.

  8. Ništa nisi naučio Đilas.Kome se obraćaš,intelektualcima iz kruga dvojke,gospođama koje šetaju kere,rade u raznim institutima i NVO.Nećeš dkupiti glasove ni za mesnu zajednicu.Na mitingu danas si mogao videti šta je glasačka većina,koja donosi Vlast-Slast.Primitivna,neobrazovana,priglupa,krezuba masa ali nažalost Većina.Vučić na nju nije gadljiv i shvatio je kako se tom masom manipuliše.Imao je od koga i da nauči.Miloševića,Šešelja.Nećemo se mi iz blata izvući za još mnogo godina.Tek kad dođemo do samog dna .

    1. će biti isti, zašto bismo ovog menjali? Većina je diskutabilna. Da je karneval održao sutra ili u nedelju, na dobrovoljnoj osnovi, mogli bismo da pričamo o popularnosti i bla, bla. tolika moć, novac, pretnje, ucene, radno vreme, pa i nisam fascinirana brojem ovaca i čobana. Nešto su i aplauzi bili mlaki. Valjda istim ljudima dojadilo i da aplaudiraju na iste priče. Dvojica narkomana su vam ulepšali skup. Novopečeni Slovenac iz Čačka, stara kuka Lukas, a i Ane novopečeni tata iz lijepe joj njene (zamalo nju da zaboravim) Zapravo njih su trojica.

    2. Gospodine, slažem se sa vama, u nečemu: ovaj gulaš sto puta podgrejanih političara ni keru da baciš, ako ima stomak da izede i čemu je rok istekao.
      Ali, da će se dignemo tek kad na dno stignemo, tu se ne slažem. Na dnu se ostaje. Pogotovo ako ti se ovi šminkaju u alternativu.

  9. Volela bih da verujem da nije maliciozan ovoliki broj slovnih gresaka u tekstu! Za list od ugleda, kao sto je Danas, neuobicajeno!!!

  10. Ne mogu da vam oprostim ovog Vucica,Radikale, Mitrovic,. Za sve ovo danas vi ste najveci krivci.

    1. Važno je da si oprostio Vučiću, Šešelju i Mitroviću, drugi nisu važni za tebe. Prijatno.

    2. Pre 7 godina mnogi nisu glasali za DS i koaliciju. Nisu ni za SNS ni Radikale, ali nisu za vas. Glasali su za neke treće, beznačajne. Da li ste saznali zašto se to desilo. Šta je u vašem vodjenju politike okrenulo ljude protiv vas. Ako niste ja ću vam reći: posle više godina u politici postali ste bahati, nezajažljivi u nameštanju nabavki, nezainteresovani za narod, gradili objekte po gradu, ali ste posao nameštali sopstvenim firmama, i tako dalje. Ako vam je za utehu ovi grešku ponavljaju, a APR objavljuje koje nabavke koja firma je dobila, pa se sve vidi. Razumeme da čekate da priznaju kosovo, ali pripremite se da vladate na način koji više liči na švedski nago na kolumbijski.

  11. Čestitam,bilo je krajnje vreme da g-din Ðilas osnuje svoju stranku!

    1. Ma nije on ništa osnovao nego kupio, svestan da ne može nikada skupiti 10000 potpisa potrebnih za OSNIVANJE stranke.

  12. Čestitam,bilo je krajnje vreme da g-din Ðilas osnuje svoju stranku!Želim Vam svu steću!

  13. Krajnje je vreme da se svi ovi iz 90-tih napokon sklone, bez obzira na kojoj „poziciji“ trenutno bili

  14. Djilasu nakon ‘zini da ti kazem’ novinarima i slicnih gafova ja nikada podrsku necu dati. Covek je ISKOMPROMITOVAN politicar ali to ne shvata jer je zelja za vlascu veca. Borko pak od vaskolike levice postade Djilasov zamenik a levica nestade kao da je nikad ni bilo nije. Marinika pak, koliko god da je novo lice i ok je – ipak nema stranku a neke naredne izbore ipak valja sacekati u sigurnijem okruzenju nego kao nezavisni poslanik….dakle ovde svako gleda svoj interes i to se vidi iz aviona…zato samo Zuta patkica i Jovo Bakic i slicni neiskompromitovani ljudi mogu dobiti poverenje naroda – ovi ne

    1. Možemo napraviti I hiljadu stranaka, a na vlasti biće ona kojoj Evropa I Amerika namignu.

  15. Platforma za KiM je pomirenje dva parlamenta bez razgranicenja, dakle u postojecim ratom i okupacijom postignutim granicama. Saradnji dva tuzilastva i dve policije… (upravo je na deli pokazao tu saradnju kada je kosovska policija sprecila na desetine autobusa da podrze Vucica)
    bas kako je i Haradinaj koliko juce predlozio.
    Koliko znam ovo je veleizdaja.

    1. Miodraže ne lupaj, bolest iz tebe hukće kao para iz lokomotive. Zar moraš da se razotkrivaš komentatorluku u ovako delikatnom vremenu.Moraš se pritajiti i još komentara ispaliti kao kobojagi si Srbin sa kosova i govoriš „istinu i samo istinu“ a ona se slučajno poklapa sa masnim lažima vlasne familije.

  16. Ako je stav da dva parlamenta donesu odluke, onda je Djilas za priznavanje Kosova kao nezavisne drzave. To bi trebao tako i jasno da kaze.
    Njegov uspon u DS je doneo samo rascepe i podele u okviru DS. Ovo tvrdim ne kao nemi posmatrac dogadjaja vec kao aktivni ucesnik brojanja glasova na Skupstini DS u Sava Centru kad je nazalost raznim pritiscima i podmetanjima Djilas postao zamenik predsednika stranke( prvo je bilo predvidjeno elektronsko glasanje a zatim uz veliki zastoj preslo se na glasanje u glasackoj kutijim, a to je bilo smisljeno da se veliki broj delegata rasturi i ne glasa; pre skupstine jedan broj kandidata je morao da odustane jer se pravio put za velikog marketinskog strucnjaka).
    Takodje da podsetim da je obecao sa mesta za kandidata gradonacelnika Beograda, mislim kao nosilac liste DS podneti ostavku na mesto predsednika GO Beograd ako ne budu prvi. Nisu bili prvi, jeste podneo ostavku, ali je na sledecim izborima bio jedini kandidat.
    Samo cu se nasmejati kao Lecic Ha HA Haaa!

    1. Izgubio si položaj. ?Nisu ti dali šta si žele,koliko si želeo ?Isti si kao Đilas i vrh DSa.

  17. Djilasove ili Djidine sanse su stvarno minorne, ne zato sto narod obozava Velikog Lazova, vec zatostot je Djilas pokazao da je isti kao i Veliki Lazov. Narod ce dati glas za promene kada se pojave nova lica a ne „ipsusene komkpromitovane lule“ . Djilas je deo poloiticke elite koja je zasela i kao pozicija i kao opoizicija i oni deluju zajedno samo za svoje „blagoutrobije“ a ko j..e narod. To je prepoznato i osudjeno na neuspeh.

  18. Zar Borko nije levičar i ima svoju partiju ?A što Đilas nebi osnovao partiju a bio u njemu samo član,savetnik ?Alo hoćemo nova imena a ne ljude iz naftalina.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.