Frakcija POKS najavila protest ispred Skupštine ako Mihailović ne bude upisan za zastupnika stranke 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Frakcija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) najavila je da će na dan konstituisanja novog saziva parlamenta organizovati protest ispred Skupštine Srbije ukoliko Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ne upiše Vojislava Mihailovića za zastupnika stranke.

Predsednik te frakcije POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović ocenio je kao „skandalozno“ što to ministarstvo „ni posle šest meseci“ nije donelo odluku o zahtevu za brisanjem iz registra zastupnika POKS Žike Gojkovića, kog je po njegovim rečima, izborna skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije 3. januara smenila sa dužnosti predsednika stranke.

„U zakonu jasno stoji da je ministarstvo dužno u roku od mesec dana da prihati ili odbije zahtev o promeni u registru. Obzirom da je prošlo više od šest meseci, a ministarstvo nije donelo nikakvo rešenje, ovde se radi o jasnom pravnom nasilju sa ciljem da se politički pulen vlasti Žika Gojković iskoristi, naročito sada, kada treba glasati za Vladu Srbije“, naveo je Mihailović.

Na sednici Glavnog odbora te frakcije POKS održanoj u Kragujevcu, odlučeno je i da odbornici koalicije NADA neće učestvovati u glasanju za izbor predsednika Skupštine Beograda, zakazanom za sutra.

Najavili su i da će koalicija NADA „biti opozicija svakoj vladi koja ugrozi srpske nacionalne interese narušavanjem odnosa sa Rusijom, zemljom koja insistira na poštovanju rezolucije 1244 SB UN i predstavlja stub odbrane od međunarodnog priznanja Kosova i Metohije, kao i garant zaštite prava Republike Srpske na osnovu izvornog Dejtonskog sporazuma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari