Gašić sa ambasadorom Italije potpisao novi sporazum o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador Republike Italije u Republici Srbiji Luka Gori potpisali su danas u Beogradu Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Italije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je sporazum potpisan u okviru Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije i od izuzetnog je značaja za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Italiji.

Saopštenje navodi da će sporazum omogućiti da srpski državljani koji imaju prebivalište u Italiji zamene važeću srpsku vozačku dozvolu (koja nije privremenog karaktera) za italijansku vozačku dozvolu, bez polaganja dodatnih teorijskih ili praktičnih ispita u toj državi.

Time se državljani takođe oslobađaju i troškova polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita.

Srbija i Italija su već imale zaključen Sporazum o međusobnom priznavanju zamene vozačkih dozvola, koji je stupio na snagu 8.4.2013. godine, a prestao da važi 8.4.2018. godine.

Pregovori oko novog teksta Sporazuma su se nakon toga kontinuirano sprovodili i na inicijativu MUP-a Republike Srbije su započeti i pre isteka važenja prethodnog Sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari