"Gašiću, ostavka": Demokratska stranka traži odgovornost ministra unutrašnjih poslova zbog spornog dopisa školama 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da odmah podnese ostavku, zbog dopisa koji je dobio veliki broj škola u Srbiji, a u kojem se zahteva da škole policiji dostave spiskove dece koja su bila žrtve nasilja ili ispoljavaju asocijalno ponašanje.

Ta stranka je pozvala škole da ignorišu zahtev policije i da sistemski reše problem nasilja.

„Ovaj skandalozan zahtev pokazuje svu nemoć i nestručnost Vlade Srbije, koja nasilje u školama pokušava da reši žigosanjem dece koja su već pretrpela neku vrstu nasilja, a sada će biti i žrtve nasilja koje želi da sprovodi policija“, navodi se u saopštenju DS.

Demokratska stranka je pitala ministra Gašića koji su kriterijumi za sastavljanje lista i da li će policija pozvati decu na saslušanje.

„Umesto da se jača uloga nastavnika, psihološko-pedagoških službi, uz saradnju sa socijalnim radnicima i specijalnim pedagozima, ovaj režim želi da jača represivne mere, koje mogu da dovedu do suprotnog efekta – povećanja nasilja“, poručili su iz DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari