Georgiev: Dok univerziteti rade normalno, od protesta neće biti ništa

Ostavite komentar


  1. Univerziteti treba da rade normalno. A vi protestujte na livadi.

    1. Razumljivo je, valjda, da svi univerziteti u svetu trebaju da rade normalno. E, sad ako se u tom ‘normalnom’ radu perspektivnost istog (rada) ogleda u poznatoj i, sada već, odomaćenoj, i u praksi potvrđenoj, floskuli: „uzmi diplomu i pali“ onda tu nešto mnooogo ne štima. Ovi što ih poslaste na „livadu“ su možda nešto, kako, tako i proživeli pa im motivi pobune možda i nisu tako iskristalisani – osim, recimo svakodnevne muke s preživljavanjem i golim opstankom – ali je veliko pitanje u čemu se ogleda nada i perspektivnost ove mladeži koja se upravo nalazi na univerzitetima? Tačnije, koji su njihovi fundamentalni i dugoročni motivi i nada koje prepoznaju u, trenutnom, ‘normalnom’ radu? Ako su oni iz gore citirane floskule onda nam se, neizbežno, crno piše. Crno da crnje ne može biti. Ako univerziteti budu samo transmisija (kao do sada) za eksport znanja i pameti onda smo u debelom problemu.

  2. A Univerzitet ce po svoj prilici nastaviti da radi normalno. Bez mladosti nema ni promena ni buducnosti. Srpska mladost je, nazalost po Srbiju, vecim delom opredeljena da svoju srecu potrazi negde van Srbije, ko posle srednje skole ko posle fakulteta i zato je njihov odziv tako mali. Verovatno su za takav stav zasluzni i njihovi roditelji, koji su posle zgazenih nada od strane DOS-a i ponovnog uspostavljanja autokratske i kriminalne vlasti a la Milosevic, definitivno digli ruke od Srbije i sa njom u vezi dobili samo jednu zelju, da im deca ne zive u njoj. Tuzno je to i zalosno ali ko moze i ko ima pravo da im zameri? Ko ima pravo da ubedjuje danasnju mladez da proba jos jednom iako su se svi koji su pre njih probali da od Srbije naprave normalnu i pravnu drzavu ……, sto bi rekao nas narod. Srbija je uvek znala da se odbrani od spoljasnjeg neprijatelja ali od unutrasnjeg nikada i taj ce joj neprijatelj na kraju doci glave.

  3. Gledao sam sinoc gospodu Georgieva i
    Bakica i potpuno se slazem sa stavovima
    vezanih za proteste i aktuelnu vlast.
    Gospodin Jovo Bakic je
    u vise navrata govorio da bi voleo da pojedinim politicarima
    sudi revolucionarni sud i da ovaj sistem treba resetovati, to jest
    da od njega ne ostane “kamen na kamenu“.

    Mislim da je g. Bakic bio u pravu a to se i vidi po protestima i po reakciji apsolutnog vladara Vucica.

    Mirni protesti nece nista doneti, Vucic razume samo silu i silom moze jedino i biti
    svrgnut sa vlasti, kao sto se to desilo sa
    Cauceskuom u Rumuniji 1989 godine.

    Nadam se da cemo slediti primet Rumunije i otarasiti se
    ove tiranije jednom za svagda !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.