GIK: Listi "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" 49 mandata, koaliciji „Srbija protiv nasilja“ 42 1(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)

Gradska izborna komisija (GIK) u Beogradu usvojila je večeras preliminarne rezultate izbora na osnovu 92,46 odsto obrađenih biračkih mesta.

Od utvrđenih 1.180 biračkih mesta, obrađeni su rezultati sa 1.091 biračkog mesta, navodi se u saopštenju GIK-a koji je preneo gradski sajt Beoinfo.

Lista „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“ osvojila je 49 mandata (39,35 odsto glasova), lista „Srbija protiv nasilja“ 42 mandata (34,26 odsto), a lista „Nada za Beograd“ sedam mandata (6,01 odsto).

Cenzus su prešle i lista „Mi – Glas iz naroda“ koja je osvojila šest mandata (5,37 odsto) i lista „Ivica Dačić – Premijer Srbije, Toma Fila – Gradonačelnik Beograda“ koja je takođe osvojila šest mandata (4,81 odsto glasova).

Predsednik GIK-a Zoran Lukić naveo je da su preliminarnim rezultatima obuhvaćena biračka mesta koja nemaju lake i teške greške u izbornom procesu i koja su mogla da prođu statističku obradu podataka.

Dodao je da se u toku sutrašnjeg dana, u skladu sa zakonom, očekuje otklanjanje grešaka nastalih u radu biračkih odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari