Glupost, cinizam, pokušaj duhovitosti: Sagovornici Danasa o Vulinovom poređenju Ponoša sa pevačem krajiških pesama 1Foto: Beta/MUP/Anton Antanasijević

Da je javno mnjenje u Srbiji naviklo da Aleksandar Vulin „priča budalaštine“, „lupa gluposti“, „pokušava da bude duhovit“, kao i da „njegovom cinizmu nema kraja“, saglasni su sagovornici Danasa u odgovoru na pitanje kako komentarišu izjavu ministra policije da je carinik na graničnom prelazu Srbije i Hrvatske zamenio Zdravka Ponoša sa pevačem krajiških pesama.

Vulin je to rekao u pokušaju da opravda zaustavljanje opozicionog predsedničkog kandidata na granici, prilikom njegovog povratka iz Hrvatske.

– Navikli smo se da Aleksandar Vulin izjavljuje svakave gluposti i budalaštine, pa je njegove istupe teško i komentarisati. Zadržavanje bilo kog građanina Srbije, bez valjanog razloga, je nedopustivo. Višesatno zadržavanje predsedničkog kandidata opozicije je politički skandal i podrivanje demokratskih temelja naše države – kaže za Danas Aleksandar Marton, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Posle ovog skandala, napominje on, jedino što je časno mogao da uradi Aleksandar Vulin je da podnese ostavku.

– Umesto toga, on daje nebulozne izjave koje sramote čitavu državu. Do juče je svoje igre opravdavao „tetkom iz Kanade“ a ovih dana je prešao na „krajiške pevače“ – zaključuje Marton.

Prema rečima Miroslava Parovića, predsednika Narodnog slobodarskog pokreta, Vulinu očito baš i ne ide da bude duhovit, ali to ne znači da nije smešan.

– Naprotiv. ljudi umiru od smeha kada ga recimo pred kamerama napadne pas koji je obučen da pronalazi drogu. A ovaj pokušaj duhovitosti služi da pokrije činjenicu da Vučićev režim koristi BIA i policiju za zastašivanje političkih protivnika. Stvari postaju ovako javne i biće sve brutalnije jer vlast ulazi u svoju završnu fazu kada će biti puno svođenja računa unutar njihovih radova, ali i mnogo udara na opoziciju gde ne treba isključiti ni politički motivisana ubistva – ističe Parović.

Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, kaže za Danas da „Vulinovom cinizmu nikad nema kraja“.

– Prkosno, sa novim vetrom u leđa ohrabren posetom Rusiji i razgovorom sa ministrom Lavrovim, Vulin nanosi veliku štetu Srbiji i svim njenim građanima ponižavajući na graničnim prelazima opozicione lidere. Otvoreno podržava agresiju Rusije na Ukrajinu i režim iz Kremlja ga je prepoznao kao svog izvođača radova i osobu koja mora biti i u budućoj vladi Srbije. Bilo bi interesantno čuti koje će Vučić pevati pesme nakon Vulinove posete Moskvi. Možda bi mu bilo bolje da pređe u pevače, politika od Zorane Mihajlović tzv. zapadno orijentisane do Vulina koji je u službi Moskve mu više ne ide – napominje Vuletić.

Zdravko Ponoš je na Tviteru reagovao na ovu izjavu Vulinu sledećim rečima: „Ovo nije saopštenje JUL-a, ovo je saopštenje na zvaničnom sajta Ministarstva unutrašnjih poslova R. Srbije. Dobro je! Sad bar znamo da nema nikakve ratne opasnosti. Jer da ima, čak ni Vučić ovakav kakav je, ne bi dozvolio da se od policije pravi sprdnja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari