Zdravko Ponoš: Vulin je pokušao da bude vickast 1foto FoNet Milica Vučković

Osnivač pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je, odgovarajući na saopštenje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina o njegovom zadržavanju na graničnom prelazu Batrovci, da se radi o „traljavoj kontroli štete“ koju je Vulin napravio kada je naredio policiji da ga „kinje i spreče da uđe u zemlju“.

Loše je procenio računajući da će tim pokušajem ponižavanja i pretnje sa BIA da me uplaše, rekao je Ponoš za list „Nova“ i dodao kako nisu računali da će odmah obavestiti medije, a da su onda bili „u drami šta dalje“.

„Ponašali su se kao žohari koji se razbeže kad se upali svetlo“, ocenio je Ponoš.

Povodom Vulinove tvrdnje da je zadržan na granici jer su ga policijci pomešali sa pevačem krajiških pesama naveo je da su pokušali da budu „vickasti“.

„Tom izjavom, kao i naređenjem da me zadrže, Vulin zloupotrebljava MUP“, rekao je Ponoš i ocenio da se Vulin isto ponašao i kao ministar odbrane, kada se „preko tog ministarstva razračunavao sa političkim protivnicima“.

„Nije to neočekivano od pitomca Mire Marković koja je naređivala ubistva političkih protivnika“, rekao je Ponoš.

Naveo je i da još nije dobio obaveštenje iz BIA i MUP o razlogu njegovog zadržavanja, kao i da nije bilo nijedne reakcije, izuzev Vulinove pisane izjave medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari