GO Zajedno Šabac: Nebojša Zelenović nije pozvao nikoga iz prištinske vlade na političku saradnju 1Nebojša Zelenović Foto: Beta/Grad Šabac

Povodom sopštenja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu, u kome se osuđuje navodni poziv Nebojše Zelenovića novoizabranom ministru za zajednice i povratak u Vladi Кosova, Nenadu Rašiću, da se “priključi zeleno levom bloku i pusti Кosovo da se razvija kao sve ostale Evropske zemlje”, oglasio se GrO Zajedno Šabac, demntujući ove navode.

“Nebojša Zelenović nikada nije uputio poziv za političku saradnju bilo kojem srpskom ministru u prištinskoj vladi, pa ni ovom najnovijem“, kaže se saopštenju GrO Zajedo Šabac.

Ističu da je politika vlasti prema KiM ušla u potpuni ćorsokak i da to nikakvim izmišljotinama neće biti promenjeno.

“Srbija treba da izađe sa vizijom Zapadnog Balkana za 21. vek, kao regiona mira i blagostanja za više od dvadeset miliona ljudi koji ovde žive”, navodi Zajedno.

Umesto toga, svake nedelje prisustvujemo, kako kažu, tragikomičnim predstavama koje vlast izvodi.

“Kako stoje stvari, danas smo ljuti, kao onaj pop u priči, koji se naljutio na selo. Sve to zbog saopštenja portparola EU. Ako je predsednik i rešio da se popne na brdo, podsećamo ga da nema pravo da ceo jedan narod vodi u propast, kao što su to činile devedesetih godina vlade, u kojima je i on bio minister”, kaže Zajedno.

Šabačke naprednjake upozoravaju da misle o tome kako će ih pamtiti buduća pokolenja.

“Deca i unuci pamtitće ovu gradsku vlast kao Sandokanovu vojsku koja je, privremeno, otela Šabac od njegovih građana”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Zajedno Šabac.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari