Godišnjicu početka Drugog svetskog rata u Varšavi bojkotuje i Donald Tusk

Ostavite komentar


  1. Trebalo je obavezno pozvati i Ruse jer su i oni u isto vreme kada je Hitler napao Poljsku sa istoka takodje napali i zauzeli jedan deo Poljske.Toliko o Rusima i njihovom interesu i ulozi u pocetku svetskog rata.

    1. @Vojvođanin***Posebna je priča kako su se rusi ophodili prema Poljacima,njihovoj državi,vojnicima,oficirima,deci,starcima,ženama,imovini…i sad ta ista Poljska treba da pozove ruskog predsednika na komemoraciju?! Taj „pozvani“ bi prvo trebao da se pokloni žrtvama zločina SSSR-a nad Poljacima i da se izvini u ime rusije i bivšeg SSSR-a zbog kolaboracije sa nacistima i učešća u komadanju Poljske i njenom devastiranju!

    2. Sovjeti su oslobodili Poljsku tako sto su pustili naciste da uguse Varsavski ustanak a onda su Poljsku skoro pola veka tretirali kao koloniju. Ne znam da li se iko ispred Rusije izvinio za to ili su to tekovine SSSR sa cime savremena Rusija nema nikakve veze?

    3. Čudno je koliko ne znaš ništa o početku Drugog svetskog rata, a ipak se usuđuješ da daješ komentare na tu temu.

  2. Nije mi ova tema posebna zanimljiva zbog unutar Poljskih odnosa i dolaska ili ne dolaska Tuska tu manifestaciju vec zbog reakcije nasih zvanicnika. Jasno je receno da Poljska poziva (sto je njihova stvar) zemlje clanice EU i NATO. Srbija nije ni jedno ni drugo (kao ni Rusija). Po kom osnovu su onda mislili da Vucic treba da bude pozvan ili mi to umisljamo da smo mi neka velesila za koju treba da postoji poseban tretman? Koloritni Dacic cita lekcije kome pre stigne, ne samo regionu gde se opako nadmeno ponasamo, nego cak i SAD. Vlast nekada paradira pred narodom kao da je Srbija, malte ne, centar sveta oko kojeg se sve okrece, svetski poredak zavisi od odnosa zemalja prema Srbiji. A da li je Djindjic bio u pravu kada je rekao da smo mi jedan mali, siromasni narod, koji puno treba da radi da bi isao napred? Umesto toga mi izigravamo da smo nesto sto nismo, sto nam niko ni ne priznaje, hocemo tretman koji nam niko ne daje. I tonemo u mrznji prema svima i svakome ko nam rasprsuje tu iluziju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.