Gođevac: Direktori javno-komunalnih preduzeća ne objavljuju finansijske izveštaje 1Ilustracija Foto: Pixabay/stevepb

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac izjavila je danas da „čak devet od 15 direktora beogradskih javno-komunalnih preduzeća krši zakon jer na internet sajtu nisu objavili finansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora“.

Ona je, u pisanoj izjavi, istakla da SSP „zahteva smenu ovih direktora i njihovih finansijskih direktora, a nadležne organe poziva da sprovedu prekršajne postupke protiv odgovornih, u skladu sa zakonom“.

Takodje, navela je, od „nove-stare gradske uprave“ traži se da hitno objavi sve finansijske izveštaje koji nedostaju i da obezbede transparnetno poslovanje za sva preduzeća i ustanove u vlasništvu grada Beograda odnosno Beograđana.

Navela da je „najdrastičniji primer dugogodišnji direktor Parking servisa Andrej Čupković, koji nije nikada objavio nijedan jedini finansijski izveštaj sa mišljenjem nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju i nikakve posledice nije snosio – ni zakonske ni partijske“, pre čemu to preduzeće „duguje stotine miliona dinara gradu Beogradu“.

„Zabrinjavajuće je da Čupkovića u stopu prate i direktori Gradskog stambenog, Puteva Beograda, Javnog osvetljenja, Beogradskog metroa i voza, Infostana i Beograd-puta kao i Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ i Gradska čistoća koji nisu objavili finansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora za 2021. godinu“, rekla je Godjevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari