Gođevac (SSP): Jedan od razloga za smenu tužiteljki sigurno su 24 projekta firme "Bauvezen" 1Foto: SSP

Jedan od razloga za smenu tužiteljki Bojane Savović i Jasmine Paunović sigurno su 24 projekta firme „Bauvezen“ u Beogradu i ostatku Srbije za samo dve godine, izjavila je potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Ana Gođevac.

Spisak deluje impresivno, a sigurno su impresivno i zaradili. Sami ili sa firmama iz istog miljea su dobili projekte u vrednosti od 4,6 milijardi dinara za samo dve godine na raznim javnim nabavkama, navela je Gođevac u pisanoj izjavi.

Dodala je da je uz te projekte ova firma radila i neke od najskandaloznijih SNS projekata u Beogradu: glavnu autobusku stanicu, koja je još uvek ledina, a počela je da se gradi u martu 2018. godine, rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, fazu koja se radi od 2019. godine koja kasni i rekonstrukciju jedne ulice sa četiri imena takozvani, projekat „četiri bulevara“, koji nije završen ni posle 900 dana rada.

Najbizarniji beogradski projekat firme „Bauvezen“, kako je istakla, možda je pasarela kod Kalemegdana, koja povezuje Beogradsku tvrđavu i Savski kej, koja je plaćena oko dva miliona evra, a ceo problem povezanosti je mogao da se reši jednim semaforom i zebrom i troškom od nekoliko hiljada evra. I taj projekat je kasnio i trajao je dve i po godine.

Dok je ovakvih firmi koje dobijaju poslove od beogradske uprave i vlasti, sve što se radi biće traljavo, kasniće i moraće da se menja. Poslovi i projekti će postojati da neka firma zaradi, a ne zbog prioriteta u rešavanju problema Beograđana, ukazala je Gođevac.

Dok se tužioci smenjuju zbog istrage protiv takvih firmi, neće biti suštinske pravde i slobode, a umesto procesa protiv lica koja ruiniraju našu zemlju ostaće i Beograd i Srbija u vrtlogu sumnjivih poslova, koje niko neće imati da procesuira i proveri, navodi se u izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.