Gođevac (SSP): Komunalna milicija u haosu, neophodna hitna promena vlasti u Beogradu 1Foto: FoNet/Beoinfo

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) naveo je danas u saopštenju da „skupocene džipove kojima se fotografišu nepropisno parkirani automobili tokom dana ponovo, umesto komunalne milicije, voze zaposleni Parking servisa i vozači gradske uprave, pa su samim tim sve kazne koje dobijaju naši sugrađani nezakonite“.

Potpredsednica gradskog odbora SSP i odbornica u Skupštini Beograda Ana Gođevac ocenila je da je „ovo je još jedan dokaz da su beogradske institucije u očajnom stanju i da je neophodna hitna promena vlasti da bi naš Beograd prodisao“.

„Beograđani se sećaju kako su gradske vlasti prvo smanjile broj parking mesta, a potom uvele takozvano ‘Oko sokolovo’. U martu mesecu smo upozorili na ovu nezakonitost, što je rezultiralo povratkom komunalnih milicajaca u džipove, ali je posle izbora sve vraćeno na staro“, rekla je Gođevac, u pisanoj izjavi.

Kako je navela, „razlog za ovakvo kršenje zakona je što je i sama komunalna milicija, zadužena za uvođenje reda, u potpunom neredu i haosu“.

„Zato kazne Beograđanima izriču ljudi koji za to nemaju zakonsko ovlašćenje. Obaveštavamo građane da imaju pravo da zahtevaju da vide dokaz ko ih je kaznio, ovlašćeno lice, ili neko drugi“, rekla je Gođevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari