Gojković i Kirhbaum: Srbija odlučno korača ka članstvu u EU 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga Ginterom Kirhbaumom, koji boravi u Beogradu u okviru parlamentarne konferencije „Idejom EU do mira i razvoja“.

Gojković je tom prilikom istakla da je održavanje parlamentarne konferencije dobar pokazatelj posvećenosti Narodne skupštine procesima evrointegracija, imajući u vidu njihov izuzetan značaj za Srbiju, region Zapadnog Balkana i čitavu Evropu.

Gojković je naglasila da Parlament ulaže veliki napor na ciljevima punopravnog članstva u EU, kroz harmonizaciju zakonodavstva sa pravom EU, kao i da Narodna skupština veliku pažnju poklanja razvijanju dijaloga i saradnje sa parlamentima u regionu.

Kirhbaum je naglasio da je važno što Srbija odlučno korača na svom putu ka EU, kao i da Nemačka prepoznaje napor koji Srbija ulaže i da pruža podršku na tom putu. Kirhbaum je ukazao da je regionalna saradnja izuzetno važna i da je u cilju jačanje te saradnje pokrenut i „Berlinski proces“.

Gojković i Kirhbaum osvrnuli su se na izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu EU i aktivnostima Narodne skupštine u tom okviru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari