Gojković: Jedini sam funkcioner koji leti low cost kompanijama, a Skupština ima samo jedan auto 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je večeras da da su mogući termini izbora 26. april ili 2. maj i da ih je nemoguće odlagati u nedogled ako se poštuje Ustav Srbije.

Gojković je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) rekla da je ideja međupartijskog dijaloga o izbornim uslovima uz posredstvo Evropske unije bila da se dijalog vrati u Skupštinu i dodala da su evroparlamentarci i civilno društvo uvek dobrodošli ako imaju dobre namere.

Ona je ocenila da u Srbiji ima „dve opozicije“ od kojih je jedna za dijalog i koja je davala određene zamerke tokom dijaloga i druga, kako je rekla, „mala opozicija“, koja ima 36 poslanika i koja nije sklona dijalogu.

„Oni su ti koji sa ulice dobacuju“, rekla je Gojković za RTV i dodala da se ne slaže da su protesti „Jedan od pet miliona“ građanski.

Govoreći o događaju u kome je lider Dveri Boško Obradović udarao zastavom u vrata Skupštine, Gojković je navela da nije bila u državi i da je bila, kako je istakla, šokirana kada je dobila snimak odmah nakon incidenta.

Ona je kazala da se u Srbiji svakodnevno dešavaju i analiziraju „lažne vesti, lažne afere“.

„Apsolutno je lažna vest“, rekla je Gojković o aferi „Krušik“ i dodala da radnik te fabrike Aleksandar Obradović nije uzbunjivač.

Ona je rekla da je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić danas na konferenciji za novinare dala morbidnu izjavu da se novcem od prodaje oružja plaćaju druge države za „otpriznavanje“ nezavisnosti Kosova.

„Ja sam šokirana da neko ide tako daleko“, rekla je Gojković.

Predsednica Skupštine kazala je da da je „jedini funkcioner koji putuje low cost avio-kompanijama“.

„Ne mogu da odgovorim na to pitanje“, odgovorila je Gojković na pisanje pojedinih medija da je o državnom trošku promenila hotel u Ženevi, u Švajcarskoj, u hotel sa više zvezdica.

Dodala je da je razlog bio bezbednosni i da to nije ona odlučila.

Govoreći o promenama u Regulatornom telu za elektronske medije (REM), Gojković je navela da ne planira nikoga lično da zameni i nije imenovala dva člana koja su još u aktuelnom mandatu, a koja će biti promenjena.

„To obećanje će biti ispunjeno“, poručila je Gojković i navela da ostaje da se vidi na koji način će doći do promene.

Ona je rekla da će se Srpska napredna stranka držati zakona kada se radi o funkcionerskoj kampanji i rekla da je jedno radno vreme funkcionera, a drugo odlazak na političke skupove.

„Ubeđena sam da država neće stati i nećemo mi sada učiniti ono što je njihov životni san da se Aleksandar Vučić ne bavi politikom“, rekla je Gojković o zahtevu opozicije koji se odnosi na funkcionersku kampanju.

Ona je izjavila da će na političke skupove ići kolima jer je pod „posebnim merama“ i dodala da Skupština Srbije ima jedan automobil.

„Ja nemam skupštinski automobil, to je posebna priča“, odgovorila je Gojković upitana da li će skupštinskim automobilom ići na političke skupove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari