Gojković: Ne mogu da kaznim Šešelja 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ja ne mogu da kaznim Vojislava Šešelja za nešto što je radio ispred parlamenta, niti imamo neki dokaz za to, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Masja Gojković za TV Pink i naglasila da joj je žao što je došlo do prekida razgovora sa predsednikom hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Ona je ocenila i da u ovom sazivu parlamenta, opozicioni poslanici očigledno potežu politici nasilja jer su doživeli izborni debakl na beogradskim izborima.

Prema njenim rečima, i do izbora mogle su se čuti pretnje i uvrede, pa i na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

„Ne treba da zaboravimo ni napad na predsednika poslaničke grupe i predsednika administrativnog odbora, koji je udaran mišem. Ne želim da relativizujem ono što se dešava poslanicima SNS, kada se nešto desi mnogo manje, bez fizičkih kontakata poslanicima opozicionih stranaka, onda se prave specijalne emisije tim povodom“, rekla je Gojković.

Podsetila je i da su poslanici Marija Janjušević, Boško Obradović i Srđan Nogo, nasilno upali u kabinet predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, verbalno je šikanirali i vređali i na kraju je došlo do fizičke povrede.

„Ali više boli ćutanje poslanica u parlamentu i javnosti nego nešto fizički kada se desi“, izjavila je Gojković.

Kako je rekla, Irena Vujović je jedna od najuspešnijih predsednica opština u Beogradu, a eto prošla je takvu torturu samo zato što su oni doživeli neuspeh, i zbog toga izazivaju agresiju.

„Ispada da je poželjno prebiti neku tamo Maju samo zato što je ona uz Aleksandra Vučića, samo zato što je iz SNS. Predsednik Narodne skupštine je druga ili treća ličnost po funkciji naše zemlje, i mogli smo da vidimo kako to Hrvati uvek naglašavaju, ali ne i kod nas“, rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, poslanica (Aleksandra) Jerkov je neko ko je otvorio vrata Pandorinoj kutiji jer nije reagovala kada je jedna žena u parlamentu bila napadnuta.

Gojković je istakla da treba osuditi svako nasilje, i fizičko i verbalno, jer je to jedan primitivizam.

Vodiš sednicu, donose se važni reformski zakoni, želimo da budemo u punopravnom članstvu EU, i onda na sednicu uleti neko na pola sata i počinje da vas vređa, rekla je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari