Gojković: Plakat za serijal N1 - uvreda za celu Srbiju 1Mja Gojković, arhiva Fot:o FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maje Gojković osudila je „sraman i skandalozan plakat kojim se promoviše serijal TV N1 ‘Decenija vlasti Aleksandra Vučića’, saopšteno je danas iz Ministarstva.

„Dovođenje u vezu predsednika Republike Srbije i legitimno izabrane vlasti sa žrtvama porodičnog nasilja, u cilju razračunavanja sa neistomišljenicima, predstavlja najniži oblik politikanstva i strašnu uvredu za celu Srbiju. Ovakav čin je za osudu svakog normalnog i pristojnog građanina Srbije i čitavog društva“, navela je Gojković.

Prema njenim rečima, oni koji stoje iza ideje ovog plakata pokazuju ne samo odsustvo društvene odgovornosti, nego i svakog kredibiliteta kakav bi odgovorni medij trebalo da ima pristupajući svom poslu.

„Umesto da uloga medija bude nedvosmislena u podršci žrtvama nasilja i skidanju stigme sa njih, ovde se njihova patnja bezočno koristi i stvara se atmosfera da je u javnom prostoru i medijima poželjno da se na takav način obračunava i sa samim predsednik“, navela je ona.

Gojković je i visoka funkcionerrka Srpske napredne strake, čiji je predsednik Aleksanadar Vučić.

Televizija N1 pripremila je serijal „DecenijAVlasti“, a četvrta epizoda je na programu u ponedeljak u 20.00 časova.

 

https://rs.n1info.com/video/info/decenijavlasti-druga-epizoda/

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari