Goran Rakić: Predstavnici skupština sa severa Kosova sazvali za sredu zajedničku sednicu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srpske liste Goran Rakić na današnjoj konferenciji za novinare izneo je informaciju da su predstavnici skupština sa severa, Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, sazvali zajedničku sednicu na kojoj će se raspravljati o bezbednosnoj situaciji, koja će se održati u sredu u 12 časova, piše Kosovo Online.

„Želim da svima jasno poručim, mi smo svoji na svome. Ovaj narod ne juriša na bilo koga, već u svojim kuća, selima, gradovima, želi da živi normalan život. Da ga ne maltretiraju, pretresaju i prebijaju samo zato što je Srbin i da nam dozvole da živimo u miru. Narod jeste zabrinut, ali je jedinstven i rešen da opstane i opstane, jer smo svesni da ovo nije pitanje registarskih tablica, ličnih karata, već se sutra pojaviti neki novi izgovor za maltretiranje našeg naroda“, dodao je Rakić.

On je napomenuo da su predsedniku Vučiću kazali da je neprihvatljivo, nepodnošljivo, ovo što se dešava, kao i da su delili sudbinu svog naroda i da će i sada biti ispred njega, sa ciljem da sačuvaju mir, kao i da će podneti teret borbe za život dostojnog čoveka, piše Kosovo Online.

Rakić je na kraju preneo reči Vučića da „Srbija neće dozvoliti progon i ubijanje našeg naroda. Srbija nikada više neće dozvoliti Oluje i traktorske kolone. A njih naš narod, posebno stariji sugrađani dobro pamte. Srbija neće ostaviti na cedilu svoj narod“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari