Goran Vesić brani nekadašnjeg nadređenog: Kome smeta Siniša Mali 1Printskrin RTS

Goran Vesić, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, uputio je „poruku opoziciji“ u kojoj brani Sinišu Malog, ministra finansija, koji mu je nekad dok je bio gradonačelnik Beograda bio nadređeni, budući da mu je Vesić bio pomoćnik, dok je tada do javnosti dopirala njihovo suparništvo unutar vlasti i vladajuće Srpske napredne stranke.

Sada je Vesić u nizu objava na društvenoj mreži Tviter ličnom porukom odgovorio opoziciji na zahtev za smenu Malog kroz postupak interpelacije.

U dugačkom nizu objava Vesić se obraća opoziciji retorički postavljajući pitanje zašto im smeta Mali i zašto su ljuti na njega, ponavljajući podatke kojima SNS barata u saopštenjima, i Aleksandar Vučić, predsednik SNS i Srbije u medijskim nastupima, o ekonomskih uspesima vlasti.

„Poštovani poslanici opozicije, zašto vam smeta ministar Mali? Je li zbog toga što su strane investicije u Srbiji već premašile tri milijarde evra a očekuje se da će do kraja godine dostići rekordnih 3,9 milijardi evra?

Kada ste vi 2012. godine bili na vlasti, stranci su u Srbiju uložili samo 750 miliona evra. Ili vam je ministar Mali kriv jer je u poslednjih pet godina u Srbiju uloženo više od 17 milijardi evra?“, pita Vesić koji je pre SNS-a, bio u DS, koja je bila na vlasti do 2012.

„Da li ste ljuti na Malog jer Srbija naredne godine ulaže u izgradnju infrastrukture 3.6 milijardi evra? Podsetiću vas da je Srbija u periodu kada ste vi bili na vlasti, od 2008. do 2012. godine, u izgradnju infrastrukture uložila ukupno 1.2 milijarde evra“, pita dalje Vesić.

„Zar ne bi trebalo da se radujete što ljudi dobijaju posao u Srbiji ako iskreno volite svoju zemlju? Možda tražite ostavku ministra Malog jer je prosečna plata u Srbiji danas 650 evra, a sledeće godine će biti između 720 i 730 evra? Podsetiću vas da je u vaše vreme prosečna plata bila 330 evra, dakle, dvostruko niža. Možda tražite ostavku Malog zbog rasta penzija koje će uskoro biti između 310 i 320 evra?

To su rezultati ministra Malog, Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića protiv kojih ne možete da se borite političkim argumentima, pa tražite ostavku ministra Malog jer je laži koje je izneo poslanik opozicije okarakterisao kao lupetanje. I to još na latinskom“, navodi Goran Vesić, da bi nešto kasnije u u nizu objava zaključio „poštovani poslanici opozicije, to što vi radite nije politika, već obično politikanstvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari