Opozicija pokrenula postupak protiv Siniše Malog: Šta je interpelacija 1Printskrin Parlament.rs

Poslanici dela opozicionih stranaka pokrenuli su postupak za interpelaciju ministra finansija Siniše Malog, jer je optužio opoziciju da „rade protiv sopstvene države i da za to dobijaju novac od nekoga sa strane“.

Proces interpelacije pokrenule su poslaničke grupe Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih gradjana, Preokret, Sloga, Moramo – Zajedno i Narodna stranka i zeleno levi klub Ne davimo Beograd.

Inače, interpelacija prvo ide na Odbor za ustavna pitanja, pa kada prođe taj odbor predsednik Skupštine je dužan da bez odlaganja pitanje dostavi Vladi, nakon čega se čeka odgovor Vlade Srbije, a iza toga ide rasprava, odnosno posebna sednica u parlamentu.

„Neposredni povod je izjava ministra finansija na sednici parlamenta da opozicija laže i uništava zemlju . On je ignorisao i činjenicu da je tu kao predstavnik izvršne vlasti i da ne treba da se ponaša prema poslanicima kao da je razredni starešina. Sve vreme je govorio šta prethodna vlast nije uradila“, rekao je Zoran Lutovac na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Dodao je da tako olako izrečene reči Malog, neki ozbiljno shvataju.

Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da opozicija traži ostavku Siniše Malog.

„Vlada i Mali nemaju odgovor na pitanje građanima zašto će sve što kupuju poskupeti za 20 odsto, zašto su plate mizerne. Dele narod na pola“, ustakao je Stefanović.

Inače, konferencija za novinare počela je sa 40 minuta zakašnjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari