Goran Vesić čestitao građanima Dan državnosti označivši "slobodu" i "slogu" kao ključne reči za žrtvovanje "naših predaka" 1 foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović čestitali su danas građanima Dan državnosti, ističući u odvojenim saopštenjima značaj slobode i sloge.

“Kao i mnogo puta u istoriji, naši hrabri preci nisu žalili svoje živote za slobodu, najskuplju srpsku reč.

Danas 220 godina kasnije i dalje smo na meti mnogih koji bi tu našu slobodu da nam oduzmu. Zato je važno da budemo složniji nego ikada“, naveo je Vesić.

Ističući da je od tada do danas sloga bila i ostala najveća snaga Srbije, Vesić je izrazio uverenje da je zato jedino okupljanjem u pokret za srpski narod i državu moguće očuvati vitalne državne i nacionalne interese, saopšteno je.

I ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakla je viševekovnu težnju srpskog naroda za slobodom.

„Nadahnuta idejama francuske revolucije i prosvetiteljstva, kako je primetio čuveni nemački istoričar Leopold Ranke, Srpska revolucija bila je deo mozaika ondašnjih težnji evropskih naroda za slobodom, ali i najvažniji inspirator oslobođenja balkanskih naroda“, navela je ona.

„Naša obaveza je da gradimo bolju budućnost za naše građane, da čuvamo našu slobodu i našu državu, da je gradimo i razvijamo, da budemo ujedinjeni i hrabri kao što su to naši preci bili“, poručila je ministarka Đedović Handanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari