Goran Vesić o sednici Skupštine: Pokušaj državnog udara 1foto FoNet/Beoinfo

Novopečeni mistar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, smatra da su poslanici opozicije u Skupštini Srbije napali predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i da je to državni udar.

Na današnjoj posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu u jednom trenutku su poslanici i vlasti i opozicije krenuli ka klupi u kojoj je sedeo Vučić.

Vesić je na svom Tviteru na pisao da je „napad poslanika opozicije na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Narodnoj skupštini pokušaj je državnog udara koji zaslužuje najoštriju osudu svih društvenih činilaca u Srbiji i međunarodnoj zajednici“.

Prema njegovom sudu, „očigledno su imali ideju da se ovi incidenti preliju na ulicu i da na taj način izazovu destabilizaciju države koja bi rezultirala nasilnom promenom vlasti i skretanjem Srbije sa kursa proevropske politike“.

Vesić nije štedeo reči pa je dodao da je to „bio pokušaj da se divljaštvom pobede argumenti koje je predsednik Vučić izneo tokom skupštinske rasprave, a koji nepobitno ukazuju na to da je Srbija u vremenu dok je njen lider bio predsednik Vučić učinila najviše za zaštitu naših državnih i nacionalnih interesa i dobrobit Srba na KiM“.

„Dok su drugi oslobađali albanske teroriste iz zatvora, organizovali jalove skupove koji su služili za krađe patika a ne za zaštitu zemlje, bežali u Rumuniju da se sakriju od svog naroda, pokretali postupke pred Međunarodnim sudom pravde koji su legalizovali jednostranu secesiju južne srpske pokrajine, predsednik Vučić se neumorno borio za Srbiju insistirajući na poštovanju međunarodnih sporazuma koji obezbeđuju bezbednost i ekonomski napredak srpske zajednice na KiM“, napisao je Vesić.

Kako je dodao, činjenica da se napad na predsednika Vučića dogodio u trenutku dok je za skupštinskom govornicom izgovarao imena srpskih žrtava najbolje govori o tome koliko je samozvanim patriotama i „zaštitnicima Kosova“ iz opozicije stalo do borbe za Kosovo.

„Jedino im je stalo do toga da na temi Kosova i Metohije sakupljaju jeftine političke poene i da nasiljem, mimo volje srpskog naroda, prigrabe vlast i zaustave evropski put Srbije“, zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari