Goran Vesić: Otvoreni Balkan je strašni sud za Kurtija jer pokazuje da Srbi i Albanci mogu da žive zajedno i sarađuju 1Foto: Twitter/Горан Весић @sicveO11

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas za TV Hepi da je stav prema Kosovu određen Ustavom Srbije da je Kosovo neotuđivi deo Srbije, ali je upozorio da je kosovski premijer Aljbin Kurti spreman da uvede svoj narod u rat da bi ostao na vlasti.

Prema oceni Vesića, inicijativa Otvoreni Balkan je strašni sud za Kurtija, jer pokazuje da Srbi i Albanci mogu da žive zajedno i sarađuju za dobro oba naroda.

Suština rešavanja problema na Balkanu je Otvoreni Balkan, jer narodi počinju da sarađuju i zato je važno da na tome insistiramo, istakao je on i konstatovao da se „Vučić zalaže za saradnju, a Kurti za rat“.

„Dok je Kurti na vlasti, biće veoma teško i novom mandataru i predsedniku Srbije, jer je sa druge strane sagovornik koji ne želi dogovor“, predočio je Vesić.

Pošto je završeno konstituisanje Skupštine Srbije, stekli su se uslovi da predsednik predloži mandatara, ocenio je on i najavio da će pred Vladom Srbije biti teški zadaci.

Prvo da se obezbedi energetska stabilnost zemlje, kao i ekonomska. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo u tome uspeti. U našoj vladi će sedeti srpske patriote. Vlada će biti srpska i donosiće odluke prema interesima građana i građanki Srbije“, zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari