Govor Aleksandra Jovanovića Ćute: Ko je ovde izdajnik, a ko patriota? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Aleksandar Jovanović Ćuta, šef poslaničke grupe Ekološki ustanak, upitao je poslanike Skupštine koji biraju Anu Brnabić za predsednika parlamenta, ko je ovde izdajnik, a ko je ovde patriota.

„Vi ste se godpodine Goranu Rakiću zakleli na vernost i da ću raditi na zaštti suvereniteta i integriteta republike Kosova. Ko je onda izdajnik, da li ste se vi ili ja zakleli Kurtiju na vernost“, rekao je Jovanović i pokazao fotografiju Bila Klintona i Aleksandra Vučića, koji je, kako je rekao srušio Generalštab, a potom i fotografiju Tomislava Nikolića i Gerharda Šredera koga su doveli u Srbiju na „dan bombardovanja“.

Goran Vesić, kako je rekao , potpisao je takođe jedan „patriotski akt“ da se Genralštab na mestu gde su ginuli ljudi,pokloni američkim of-šor kompanijanma, a da posao vode Ričard Grenel i Siniša Mali.

„Čiju zemlju vi to poklanjate? Neko će za ovo što ste radili 12 godina morati da robija. I vi ćete nas da nazivate izdajnicima, vi nas nazivate fašistima. Vi ste kleptomani i lopovi „, rekao je Jovanović i pozvao sve građane Srbije da spreče rušenje Generalštaba.

Goran Rakić, poslanik SNS, replicirao je Ćuti navodeći da on očigledno ima „mentalnu dijareju“.

„Ja nikada nisam bio poslanik u Skupštini Kosova. Pred srskim narodom sam polagao zakletvu, pred poslanicima Srpske liste i nikada me Kurti nije birao za ministra. Nenad Rašić, vaš čovek je Kurtijev izbor“ poručio je Rakić.

Sednica skupštine je sve vreme na ivici incidenta .Nakon što je predsedavajući Stojan Radenović dao reč Ani Brnabić, poslanici opozicije došli su pred predsedavajućeg gurajući se sa obezbeđenjem, a Brbabićeva je poručila da svi gledaoci mogu da vide kako izgleda Srbija protiv nasilja.

„Samo siledžije i samo nasilnici. Ustane njihov čovek i kaže sve najgore o Srbima sa Kosova. A ini su potpisali deklaraciju na kojoj stoji i potpis Aljbina Kurtija“, rekla je kanidatkinja za predsednicu Skupštine Ana Brnabić,a onda je Marijan Rističević (SNS) upitao zašto Ćuta nije na lečenju od alkoholizna u Drajzerovoj, nego je na slobodi.

Sva dešavanja pratite na Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari