Govori političara na protestu prevaziđeni i zakasneli – pitanje šta im je strategija: Sagovornici Danasa o promenama forme Srbija protiv nasilja od septembra

Ostavite komentar


  1. Ne brinite, broj gradjana je poceo rapidno da opada jer su uzeli pauzu za zivotu u diktaturi i otisli na krvatsko more da se okrepe i onda ce na jesen opet nazad u rezim i diktaturu.

  2. Ovi protesti treba da se radikalizuju na sve nacine znaci sedni na put i ne mrdaj odatle danima vreme je da Srbija stane ili idite kuci .

  3. Opozicija još uvek radi na kurblu. Treba im pola godine da zavrte (vijuge).

  4. Analitičari nikako da odluče šta je bolje. I kritikuju svako rešenje. Izvolite uključite se aktivno, iznesite ideje, ali ne okrećite ćurak naopako ako ne budu prihvaćene. Mnogo je lako sedeti i kritikovati, i biti posle bitke general. (O tome je lepo govorio pok. Zoran Đinđić).

  5. Opozicija je van života i ide stopama poznog SKJ. Pozni SKJ se birokratizovao, vrh se okrenuo sopstvenim partijskim interesima, izgubio je kreativni i naučni duh, nije imao odgovore na pitanja koje je postavljalo novo vreme, vrh je sam krenuo da ruši dotrajali socijalizam, ne znajući kako dalje vratio se još konzervativnijim ideologijama iz nestale prošlosti, okamenio se, rasturio Jugoslaviju (jedinu smislenu kulturno-političku formaciju) u svom egoističnom i neznalačkom slepilu i sebičluku… Narod im okrenuo leđa. Pa šta bi drugo? I ova opozicija samo „konstatuje“ ono što svaki običan čovek bolje zna od nje, jer živi od svog rada, a opoziciji je još uvek stalo do ‘leba bez motike, da joj slučajno ne opadne dlaka s glave. Birokratizovala se, ni nju ne interesuje kritičko znanje, koje je, u modernim vremenima, agens svake trezvene politike. Ona nije ni kritička (osim što se bacaka na sistem ispranim frazama) a ni samorefleksivna. Ona je bez stvarnog razumevanja, pa i saosećanja sa ogromnim masama ljudi koje su svi režimi u poslednjih pola veka ignorisali i eksploatisali… Ne mogu da dobace do proste istine da se od ideologije ne živi, već od hleba. A mrvice hleba obećava i baca pred izbezumljen razum još režim. Gde su ti njihovi bogatuni (opozicioni) da otvaraju radna mesta u svojim kapacitetima? Da pogledaju sirotinju, bolesne…? Ovakva kakva je, opozicija je najbolji saradnik nečovečnom režimu.
    Načekaćemo se samoniklog otpora odozdo, iz mase obespravljenih. A onda neće biti fensi perfomansa, već će krenuti ozbiljna i tvrda politika. Bez pardona.

  6. Shvatite da je to TO sto imamo.
    I da je drustvo gnjilo zbog nasilja radikalino naprednog rezima.
    I da su potrebne bar DVE generacije da se trulez odstrani.

  7. He, he, otišli govornici na egzotična letovanja pa nema ko da govori

  8. Najbolje bi bilo da se ponovo aktivira Skupstina sloborne Srbije.
    Opozicija deluje kako moze u teskim uslovima. Narod bi trebalo da se zabrine za svoju sudbinu.

  9. Ma kako ste mi svi pametni i delite savete iz vasih udobnih fotelja! Sto se ne ukljucite licno, preuzmite odgovornost, angazujte se, ajde malo akcije. Ne? Tako sam i mislila. Onda nemojte da pametujete.

  10. Zašto bi obraćanje političara skupovima gradjana bili prevazidjeni? Pa šta smo radili svakodnevno 3 meseca na ulicama zbog kradje izbora? Neka sedne demokratska opozicija i neka vidi kako će ustupati, potrebna je minimalno zajednička platforma – dole korupcija, dole kabadahije, nazovi gradonačelnici manjih gradova i mesta u Srbiji, dosta uzurpatorske vlasti koja se prodaje gradjanima kao državotvorna, to se mora raskrinkavati svakodnevno, a naročito predsednik koji vlada mimo Ustava, pokazati da je demokratska opozicija ozbozbiljnodržavotvorna snaga

  11. Ima nešto u vašem opisu stvari što ste prećutali a što je od esencijalne važnosti kad je reč o poslednjim danima SKJ. Ova ruševina od partije je još ’87. ponudila narodu nacional- socijalizam kroz politički slabo pismenog Miloševića i 5.ešalon iz SSRNJ i narod se navatao na novu matricu kao muve, uz svesrdnu pomoć šovinista radikalne provinijencije. Tu smo stali i ostali sa malom pauzom od 12 godina. Prema tome, zadaci pred demokratskom opozicijom su ogromni i teški i traže veliku odgovornost, što ne znači da joj treba na svakom koraku uvaljivati klipove u točkove.

  12. Ima nas koji smo, zajedeno sa porodicama, skupo, preskupo (uz tragediju i doživotnu tešku traumu) platili i plaćamo svoj autonomni angažman. Nismo samo sedeli za tastaturom.

  13. Ovi Analitičar samo pometnju po televizijama i sve znaju,pa gospodo pametnjakovici zasucite rukave i zamenite ovu „nesposobnu“opozicuju i pobedite Vucia vasim znanjem i umećem.Svi smo uz vas.Najlakse je pametovati i kritikovao druge a ne raditi ništa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.