Građani blokirali auto-put kod Autokomande zbog situacije na Kosovu (VIDEO) 1Foto: printscreen / Srbin info

Nekoliko stotina građana Beograda zaustavilo je saobraćaj na autoputu kod Autokomande zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Profesor Miloš Ković, u ime Pokreta za odbranu Kosmeta i u ime beogradskih studenata pozvao je sve da dođu na večerašnji protest, prenosi Srbin info.

Okupljeni su doneli zastave sa teritorijom Kosova i natpisom „Nema predaje“, dok uzvikuju „Kosovo je srce Srbije“.

Na licu mesta je bila i policija sa opremom za razbijanje demonstracija, ali se sklonila.

Portal N1 piše da je pored profesora Miloša Kovića među okupljenima i vođa zabranjene organizacije Obraz Mladen Obradović. Predsednik Pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović prisutan je i na ovom okupljanju.

Među okupljenima je u jednom trenutku došlo do verbalnog sukoba pošto je jedan mladić pozvao na skup ispred Ambasade Nemačke sutra u 20 časova. Drugi učesnici protesta su se tome usprotivili i upitali „ko ga je poslao“, optužujući ga da je poslat da rastera skup.

Skup je, kako su dodali, organizovan putem društvenih mreža, a saobraćaj je sa autoputa usmeren kroz Ustaničku ulicu prema Slaviji.

Na Kosovu i Metohiji već od jutros traju velike tenzije, a u Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću došlo je do brojnih incidenata.

 

„Vreme je da sve stane, ako nema mira za braću i sestre na Kosovu i Metohiji, neće biti mira ni u Beogradu. Svako neka reaguje prema svojoj savesti, nije vreme za pitanja, vreme je da se daju neki odgovori! Da dobar odgovor damo na strašnom Hristovom sudu molimo! Gospode Isuse Hriste, pomiluj nas grešne!“, stoji u pozivu na blokadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari