Građani će od 1. septembra pozvati političare na bojkot izbora

Srđan Marković, jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona", za Danas

Ostavite komentar


  1. Uvek me oduševi kako neki marginalni pojedinci imaju kojones da izgovaraju krupne rečenice – „Građani će…“. Evo ja sam građanin i mislim da je bojkot potpuna glupost. To što se jedna interesna grupa okupila i registrovala u APR uopšte mi nije zanimljivo, niti njima daje pravo da me predstavljaju. Mogu, eventualno, članove svog udruženja. Ali, eto, vi ih promovišete i dajete im političku težinu. I ne pitate, usput, gde je mlada Anasonovićka nestala. To nije važno, jel da? Jaoooooooo…

    1. Mejssone, Mejsone, botino jedna!! Vidiš, iako si bot, list „Danas“ ipak objavljuje tvoje nesuvisle komentare. Za razliku od „Politike“ koju je zgrabio onaj koji ti daje suvi sendvič, „Politika“ nkada ne objavljuje mišljenje koje se ne bi dopalo Najvećem Vođi. Znaš, to što radi „Danas“ to je demokratija, a to što radi Vučić i „Politika“ to je svinajrija. Zato ne treba ići na izbore koje će oni, po ko zna koji put da falsifikuju,. Ali, ti se ne brini, jer, narvno i ti ćeš dobiti svoj sendvičak!!

      1. Ovo je objavio DANAS juče, a reovno pratim DANAS
        -Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao najjači politički lider u regionu i u prilici da izdejstvuje rešenje kojim bi Srbi sačuvali dostojanstvo i trajnu vezu sa Kosovom ako jasno i nedvosmisleno iskaže privrženost Zapadu, ocenio je Edvard Džozef, profesor Univerziteta Džons Hopkins.
        Pa kako sad ja stari KaraBot i kome da verijem dal mladom karijeristi Aleksandru Levajkoviću ili Edvardu Džozefu profesor Univerziteta Džons Hopkins.

      2. Gorane, ne budite smešni. Sve što sam napisao je čista faktografija, a Vi pobijte bilo šta od toga ako možete. Inače, čiji bih ja to bio bot?

        1. Po slobodnoj proceni – DSa 😉 Ili bilo koje druge stranke kojoj je frka za budžet trenutno. Najbolje zbog tih budžeta da trpimo još 4 godine jahanja…

    2. Tebi ako tako nešto ne odgovara ponudi novo rešenje, angažuj se, prosvetli nas, animiraj sugradjane. Nemoj samo da sediš i popuješ, iz ove prespektive organizacija kampanje bojkota jedina dovodi do nekih pomaka, kakvi će to biti pomaci to niko ne može da zna.

    3. Amigo slazem se da je bojkot velika tonteria, a iako sam zensko moja su cojones veca od najvecih, i necu da pregovaram.i bojkotujem.nego da smaknem ovu gamad ubedljivom vecinom. A svi neka se uzmu u pamet, bar oni koji je imaju, i neka se spreme za izbore. Ima nas valjda dovoljno koji ne blejimo u ruzicasto..

  2. Srđan Marković je daleko od bilo kakve nezavisnosti. Dugogodišnji član zemunskog DS-a i nelegalni student prodekan Filozofskog fakulteta u koaliciji sa omladincima SNS-a (kucajte na Youtube „odbrana autonomije filozofski“) napravljenoj kako bi uprava i partije preuzele kontrolu nad studentskim organizovanjem. Znamo tu njušku od 2010. Ovakvim dokazanim prevarantima i karijeristima ne treba davati nikakav prostor i legitimitet.

    1. Hahah Kolega, pa taj Kikica je za tebe zlato. Pa on je možda i jedini koji je nešto radio za studente u tom studentskom organizovanju kod nas na fakultetu, dok ste se ti i ostale kolege Ifon levičari bavili politikom i promovisali Marks21 i Anarhosindikalnu inicijativu. U najmanju ruku licemerno.

      1. Al kapiraš, oni sebe smatraju autsajderima, pa njihova promocija svojih organizacija i laktanje, to je ok, to je validna politička borba 🙂 Genijalno.

        Pokušavam da se setim barem jednog protesta koji su sami pokrenuli da da je uspeo, uvek se zakače na nešto aktuelno i pokušaju da preuzmu…

        Ako ne uspeju, potrude se da unište…

    2. na zalost u modernim drustvima politicka borba tj borba za pravdu se mora voditi kroz suprotstavljene partije – takp to ide. studentske organizacije sluze za organizovanje zabave.

  3. Bojkotovali ili ne bojkotovali, izbori ce se odrzati, a ova vlast ce otici samo izborima. Stoga bi bilo bolje da nam opozicija odgovori da li je za podelu Kosova, da li je za ubrzani evropski put, pa i za obicna zivotna pitanja,da li je protiv minihidroelektrana i guranja recica u cevi, da li je protiv ovako dodeljenih nac penzija ili ovakvih sportskih penzijs od 40 g zivota i mnogo togs drugog. Manite se neproduktivne teme bojkota!

  4. Nemojte ljudi, ko boga vas molim! Pa jel hoćete da predsednik Vučić doživi legitimni nervni slom?. Pa ko će onda da vam prodaje maglu zlatnog doba?

  5. Nije pametno da srpska opozicija bojkotuje izbore. sad jer znam kako se bojkot završio protiv Sloboda Milošešića, bilo bi bolje da srpska opozicija ujedini sve demokratske snage za parlamentarnu monarhiju u Srbiji.
    Bogu slava a kralju Držvava!

  6. Ne bojkotuju se izbori, već bagra na vlasti, koja ih organizuje tako što kupuje glasove, ucenjuju ljude da glasaju za njih, da obezbede sigurne glasove i da pokažu snimak listića da se vidi kako su glasali, uz super nadzor orangutana u džipovima. Na vrata vam dolaze individue sa spiskovima i koje vas pitaju za koga ćete glasati. Sve ovo je propisima zabranjeno, tako da je bilo kakva izmena zakona besmislena i beskorisna. Problem nije u zakonima, već u njihovoj (ne)primeni. Dobar deo glasača u Srbiji ne glasa slobodno i taj problem se ne može rešiti izmenom zakona. Posebno su ucenjeni zaposleni u državnim i javnim službama, kojima se preti gubitkom posla.
    STRAH se leči eliminisanjem onih koji bahato krše zakone ili ih ne primenjuju. Normalni uslovi za slobodno glasanje se ne mogu stvoriti za mesec-dva, za to je potrebna deratizacija pacova, slobodne institucije države koje rade svoj posao i vreme da se građani uvere da za dati glas neće biti šikanirani.
    Opozicija bi morala da shvati da se ne radi o tome pod kojim uslovima će ona izaći na izbore, već pod kojim uslovima će izaći građani.

  7. Ajmo ovako, ko je za Vučića neka glasa a ko je protiv neka bojkotuje pa nek strani posmatrmači utvrde pravo brojno stanje na osnovu biračkog spiska, da vidimo šta će AV da kaže na TAKAV REFERENDUM

  8. Izbori u zemlji u kojoj 2/3 gradjana GODINAMA nije na televiziji cula niti JEDNO kriticko ili opoziciono misljenje?! Moja majka ima MTS i ono je mrak. Dok se pristup medijima sa nacionalnom frekvencijom ne regulise i onda sa slobodnim medijima zivi bar jedno 9-12 meseci izbori su samo farsa.

    O zatvorenosti najvecih novinskih portala na internetu da se ne prica, to ovde i drugi pominju. Poslati komentar Politici, Blicu, b92, i drugima je PONIZAVAJUCE. Srbija je zemlja u kojoj se i komentari strogo kontrolisu, o CEMU mi ljudi pricamo, koja crna demokratija? Ovo sada je gore nego u doba Milosevica.

    U zemlji u kojoj su provalili da nekolicina ministara i drzavnih cinovnika ima LAZNE DIPLOME i to nije skandal?! Mi nemamo medije nego masine za ispiranje mozgova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.