Građani još uvek pristižu na protest Srbija protiv nasilja, pridružili im se i studenti 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Grupa studenata Univerziteta u Beogradu sa velikim transparentnom „Studenti protiv nasilja“ priključila se danas građanima na platou ispred Skupštine Srbije gde je u 18 časova počeo skup „Srbija protiv nasilja“.

Broj građana koji dolazi na plato ispred zgrade republičkog parlamenta je sve veći, a kako javlja reporter agencije Beta, u Bulevaru kralja Aleksandra potpuno je obustavljen saobraćaj do Pravnog fakulteta.

Veliki broj okupljenih je na poziv organizatora je poneo po jedan cvet, kako bi na taj način izrazili pijatet prema žrtvama masovnih ubistava u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima oko Mladenovca i Smedereva.

Uz državne zastave, okupljeni nose i transparente kojima se poziva na ispunjenje zahteva protesta, a među kojima najviše njih kojima se traži ukidanje nacionalnih frekvencija za televizije Pink i Hepi.

Ranije je najavljeno da će protest trajati do 22 sata, i da će građani u povorci ići Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, niz Beogradsku ulicu, zatim levo u Ilije Garašanina i u Takovsku do zgrade Radio-Televizije Srbije (RTS).

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, „širi mržnja, nasilje i strah“, i ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Na ranijim protestima traženo je i zakazivanje sednice parlamenta na temu bezbednosti, a sednica je počela prošle nedelje.

Na protest pod sloganom „Srbija protiv nasilja“ pozvale su 5. maja poslaničke grupe Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno-levog kluba, Moramo – Zajedno i Ujedinjeni, ali je naglašeno da protest nije stranački.

Sve informacije u vezi sa protestom Srbija protiv nasilja pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari