Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski: Zadovoljni smo rezultatom izbora, sugrađani glasali za odgovornu politiku 1Foto: B. Ljubisavljević

Gradonačelnica Niša i članica Predsedništva SNS Dragana Sotirovski rekla je danas da su zadovoljni rezultatom na vanrednim parlamentarnim izborima u tom gradu, pošto je osvojeno „42 odsto glasova“.

„Mi u Nišu smo zadovoljni rezultatom s obzirom na to da smo ostvarili 42 odsto. Podigli smo broj glasača za SNS u celom gradu, što nas posebno raduje. Sugrađani su glasali za odgovornu politiku, za politiku realnog života, jer ovo i jeste realan život“, rekla je Sotirovski.

Ona je podsetila da će se redovni lokalni izbori u Nišu održati na proleće sledeće godine.

„Imamo još puno toga da uradimo, a verujemo da će sugrađani umeti da cene i znati da prepoznaju ljude koji žele da Niš vode uzdignute glave, ka boljem i većem budžetu i približavanju ka nekim gradovima koji imaju mnogo više budžete od nas“, rekla je ona na sednici Skupštine grada, na kojoj se odlučuje o budžetu za narednu godinu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski: Zadovoljni smo rezultatom izbora, sugrađani glasali za odgovornu politiku 2
Foto: Vesna Torović

Prema preliminarnim rezultatima, a na osnovu obrađenih 95,62 odsto glasova u Nišu, lista „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ osvojila je u tom gradu 41,21 odsto, a lista „Srbija protiv nasilja“ 30,92 odsto.

Lista „Mi – glas iz naroda“ koju predvodi dr Branimir Nestorović osvojila je 6,04 odsto glasova izašlih birača, lista SPS- JS „Ivica Dačić – premijer“ 5,74 odsto, lista NADA 5,55 odsto, a lista Nacionalno okupljanje, koja je okupila Dveri i Zavetnike, 3,02 odsto.

Naprednjačka lista je izgubila izbore u jednoj od pet gradskih opština, Medijani, koja je centralna i najveća, sa ukupno 77.406 upisanih birača, a u kojoj je glasala i gradonačelnica.

Pravo glasa u Nišu imao je 228.491 birač.

Lista koalicije okupljene oko SNS ove godine je osvojila više glasova nego prošle, kada su istovremeno održani predsednički i parlamentarni izbori.

Aleksandar Vučić je tada u Nišu dobio 52,48 odsto glasova, a lista koju je predvodila SNS, čiji je osnivač- 37,2 odsto.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari