Gradonačelnica Niša u planiranje atentata na Vučića “umešala” opoziciju 1Dragana Sotirovski: Foto FoNet Kostadin Kamenov

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ocenila je, komentarišući informaciju o pripremi atentata na predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, da je “do sada pretila opozicija, a ovog puta, to za njih radi neko drugi”.

“Do sada je pretila opozicija, ovog puta, to za njih radi neko drugi. Pitam se sada da li će politički neistomišljenici osuditi napad na predsednika ili će prećutati i time jasno staviti do znanja svima da je spremanje atentata na predsednika države za njih uobičajeno i čak poželjno?”, navela je na svom oficijelnom feksbuk nalogu Sotirovski, koja je i članica Predsedništva SNS.

Sotirovski je upitala “da li će sada ‘neverne Tome’ reći da se izmišlja još jedan atentat na predsednika Aleksandra Vučića”.

“Predsednik i njegova porodica su odavno meta opozicionih političara, kriminalnih grupa i onih koji žele da oslabe Srbiju”, navela je ona.

Ona je dodala da “svim srcem” pruža “punu podrška Aleksandru Vučiću za mir, stabilnost i prosperitet zemlje”.

“Predaja nikada nije bila, niti će ikada biti opcija!”, zaključila je ona.

Predsednik Srbije Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin prethodno nisu govorili da je opozicija na bilo koji način “uključena” u planiranje atentata.

Vučić je kazao da je samo pročitao informaciju Evropola da se sprema atentat na njega.

On je rekao da je “video imena sedam ljudi, iz različitih zemalja, koja se nalaze na listi onih koji su želeli da organizuju atentat, i da nije ni za koga od njih čuo, niti je ikoga od njih video”.

Vulin je prošlog petka saopštio da je ubistvo predsednika Srbije planirala kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa „kavačkog klana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari