"Gradonačelniče Dašiću, da li ovo zaista košta 12 miliona?": Pita se SSP Kragujevac 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Uređenje obale kragujevačkog jezera u Šumaricama, izazvalo je reakcije više opozincionih stranaka, među kojima je i Sranka slobode i pravde iz Kragujevca.

Tokom oktobra meseca 2021. godine gradonačelnik Dašić sa svojim saradnicima je pompezno najavio ulaganje od 30 miliona dinara u sređivanje kompleksa Šumaričkog jezera. Nakon skoro godinu dana od tad, ispostavilo se da je to bilo samo još jedno obećanje koje nije ispunjeno. Umesto najavljenog realizovan je znatno skromniji projekat, a mobilijar koji je ugrađen plaćen je 12.000.000 dinara, a građanima je u petak 23. septembra predat na upotrebu, kažu iz GrO SSP Krgujevac.

– Na levoj strani obale, a ne na desnoj kako kažu predstavnici grada, postavljeno je oko 40 klupa, par ljuljaški, klackalice, dečiji mobilijar, kante, klupe i stolovi obloženi drvetom, sve u vrednosti od 12.000.000 dinara. Mi iz Stranke slobode i pravde smatramo da je tržišna vrednost izvedenih radova i postavljenog mobilijara daleko manja od iznosa koji je plaćen, tvrde iz Gro SSp Kragujevac.

Oni kao primer navode parkovske klupe, kojih je na jezeru je postavljeno tri vrste.

– Ugrađeno ih je oko 40, a njihova prosečna vrednost na tržištu se kreće u zavisnosti od tipa od 100-250 eura. Možemo da zaključimo da je za klupe, koje su najzastupljenije, plaćeno najviše oko 6.000 eura odnosno oko 720.000 dinara. Na osnovu analize svih stavki koje se nalaze u specifikaciji smatramo da je ovaj projekat mogao biti znatno manje plaćen, a da se u vremenu krize mora odgovorniji odnositi prema gradskom budžetu, stoji u današnjem obraćanju javnosti i medijima GrO SSP Kragujevac.

Po njihovom mišljenju, kako je ovo još jedan projekat u nizu čija je vrednost daleko iznad realne, Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva da se objave cene svih pozicija iz ponude.

– Gradonačelniče Dašiću, da li zaista sve urađeno košta 12.000.000 dinara?, pita se Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kragujevac u svom saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čiatjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.