"Kozmetičke promene na jezeru u Šumaricama neće prikriti nebrigu nadležnih": Pokret Složno za Kragujevac 1Foto: Grad Kragujevac

Kozmetičke promene na obali jezera u Šumaricama neće zavarati građane, niti prikriti nebrigu i nerad nadležnih u lokalnoj samoupravi i SPD „Radnički”, poručuju iz Pokreta Složno za Kragujevac.

Naprotiv, po njihovim rečima, to otkriva nazapmćenu bahatost i zloupotrebu novca poreskih obveznika iz ovog grada.

Pokret „Složno za Kragujevac” zahteva da se hitno i potpuno transparentno objave ugovori i po stavkama obrazloži za šta je tačno utrošeno 12 miliona dinara iz gradskog budžeta za uređenje desne obale jezera u Šumaricama.

„Pitamo se da li u uslovima kada jezero u Šumaricama, umesto oaze za odmor, predstavlja ekološku bombu na kojoj je zabranjeno kupanje, prikladno ulagati u sadržaj koji je, u manjoj ili većoj meri već bio prisutan“, ističu u SZK.

Po njihovom mišljenju, u uslovima kada nema ni novca ni adekvatnih rešenja za završetak rekonstrukcije zelene pijace neko po astronomskim cenama mobilijara pljačka Kragujevčane.

„Uvereni smo da zbog ovoga neko mora da odgovara, te pozivamo nadležne državne organe da hitno reaguju i zaštite imovinu svih građana“, tvrde u Pokretu Složno za Kragujevac.

Desna obala jezera u Šumaricama u Kragujevcu, nakon rekonstrukcije, u petak, 23. septembra je svečano predata građanima na korišćenje. Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara, a sredstva je iz budžeta obezbedio grad Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.