Završeni radovi na uređenju desne obale kragujevačkog jezera u Šumaricama 1Foto: Grad Kragujevac

Desna obala jezera u Šumaricama u Kragujevcu, nakon rekonstrukcije, danas je simbolično predata građanima na korišćenje.

– Ovo što smo uradili služi na ponos našim građanima, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, dodavši da „danas vidimo osmehe na licima dece koja su prezadovoljna, a njihove pohvale nam najviše znače”.

Stevović se posebno zahvalio radnicima preduzeća „Šumadija” d.o.o., koji su na rekonstruisanju desne obale Šumaričkog jezera radili u dve smene i istakao da je izuzetno ponosan na ovaj projekat, koji predstavlja jedan od kapitalnih projekata sportske infrastrukture.

Završeni radovi na uređenju desne obale kragujevačkog jezera u Šumaricama 2
Foto: Grad Kragujevac

– Ovo je mesto koje posećuje najveći broj naših građana tokom leta, ali i tokom cele godine. Zbog toga smo želeli da ga uredimo kako bi se Kragujevčani rekreirali, odmarali i uživali sa svojim porodicama u jednom lepom i bezbednom okruženju. Mi ćemo nastojati da ovaj prostor održavamo kako bi sve ostalo u ovom stanju i narednih decenija, a trudićemo se i da u narednom periodu proširimo zabavni sadržaj, istakao je on.

Stevović je ovom prilikom najavio da će „Avantura park” biti u potpunosti biti rekonstruisan u oktobru ove godine. Na taj način će biti zaokružen sportsko-rekreativni i zabavni sadržaj na desnoj obali jezera.

– Projekat uređenja desne obale Šumaričkog jezera je jedan od najvećih projekata na kojima je naše preduzeće učestvovalo. Rekonstruisali smo kompletan parkovski mobilijar, a dodali smo i sadržaje kojih nije ranije bilo. Za najmlađe Kragujevčane smo napravili igralište koje je urađeno u skladu sa svim standardima, tako da su deca ovde bezbedna. Za roditelje smo omogućili da budu u blizini samog igrališta kako bi pazili na svoju decu, naglasila je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća „Šumadija” d.o.o..

Po njenim rečima potrudili su se da mladi imaju mesto za rekreaciju, zabavu i druženje.

Završeni radovi na uređenju desne obale kragujevačkog jezera u Šumaricama 3
Foto: Grad Kragujevac

– Imamo i deo koji je namenjen najstarijima, a to je deo borove šume gde će oni moći da igraju šah. Tu smo obnovili i česmu koja duže vreme nije radila. Ostvarili smo našu zajedničku zamisao da obuhvatimo sve generacije i da na celoj obali postoje raznovrsni sadržaji. Postavili smo oko četrdesetak klupa, nove korpe za otpatke, žardinjere, a zadržali smo i okrugle betonske stolove. Njih smo ulepšali i učinili udobnijim dodavanjem drvenih obloga, nabrojala je Jasmina Mihajlović.

 Jezero u Šumaricama pripada kompleksu vodenih površina kojima upravlja SPD „Radnički”.

 – Naša je obaveza da sve ovo održavamo na zadovoljstvo građana Kragujevca, kazao je Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički”.

 Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara, a sredstva je iz budžeta obezbedio grad Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari