"Gradonačelniče, zašto dozvoljavate otvaranje kockarnica pored škola": Subotički odbor Pokreta za preokret 1Foto: Gradski odbor Pokreta za preokret u Subotici

Gradski odbor Pokreta za preokret u Subotici uputio je pitanje gradonačelniku Stevanu Bakiću i gradskoj vlasti zašto dozvoljavaju otvaranje kockarnica i kladionica pored škola.

Kako su naveli u saopštenju, pre nekoliko dana u naselju Prozivka, pored Osnovne škole “Sonja Marinković”, u ulici Nade Dimić, neposredno uz školsko dvorište, otvorena je kockarnica.

“Skandalozno je da je gradska vlast dozvolila da uz samu školu bude otvorena još jedna kockarnica, pogotovo jer se radi o zanemarivoj udaljenosti i učenici će svakodnevno u dolasku i odlasku iz škole, kao i za vreme odmora, boraviti pored kockarnice. Nije nam jasno kako se o ovom događaju nije oglasilo rukovodstvo škole”, navode iz subotičkog odbora Pokreta za preokret.

Iz ove stranke dodaju da se i u drugim delovima Subotice kockarnice nalaze u neposrednoj blizini osnovnih i srednjih škola, zbog čega traže da Grad hitno donese odluku kojom bi minimalna udaljenost kockarnica i kladionica od obrazovnih institucija bila 500 metara.

“Na ovaj način zaštitili bi mlađu populaciju od neposrednog izazova da budu uvučeni u pakao zavisnosti od klađenja i kockanja. Prema saznanjima kojima raspolažemo, u Subotici je sve više mlađih zavisnika od kocke, a jedan od razloga je i taj što je kockanje i klađenje postalo opšte dostupno i mladima, pa čak i deci, kojima je i po zakonu zabranjen ulazak u kockarnice i kladionice”, zaključuju u subotičkom odboru Pokreta za preokret.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari