Gradonačelnik Novog Sada primio ambasadora Španije: Najavljen dolazak privrednika iz ove zemlje na sajam poljoprivrede 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Španije Raul Bartolome Molina, sastali se danas u Gradskoj kući i razgovarali o nekoliko oblasti koje će dovesti do konkretne saradnje ove ambasade sa Novim Sadom.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog posete Evropskoj prestonici kulture i naglasio da je, pored kulturnog delovanja, Novi Sad istaknut i kao grad sa izrazito povoljnim poslovnim okruženjem i mesto privlačno investitorima širom sveta.

Upravo stoga, on je naglasio da ta činjenica navodi i španske kompanije da svoje mesto zauzmu na mapi onih koje posluju u Novom Sadu.

Dvojica sagovornika, saglasili su se da su kultura, obrazovanje i sport odlično tle za produbljivanje veza i prijateljstva naroda Srbije i Španije, ali i da intenziviranje saradnje u tim oblastima, posledično služi kao zamajac za saradnju u ekonomiji i privredi.

Ambasador je, s tim u vezi, dodao da je učešće te zemlje na narednom Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu potpuno izvesno i izrazio nadu da će se odlični politički odnosi dve zemlje, produbljivati u budućnosti i kroz takve vidove saradnje.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari