Gradonačelnik Pirota potpisao Memorandum o saradnji u oblasti ljudskih resursa 1Foto: Gradska uprava Pirot

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima danas prisustvuje 47. redovnom zasedanju Skupštine Stalnoj konferenciji gardova i opština u Sava centru u Beogradu.

U ime grada Vasić je potpisao je Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške u oblasti upravljanje ljudskim resursima u 50 gradova i opština u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – druga faza“.

Grad Pirot potpisivanjem ovog Memoranduma postaje jedna od 50 pilot jedinica lokalne samouprave u kojima će ovaj paket podrške biti primenjen, saopštila je Gradska uprava Pirot.

Pored Grada Pirota, potpisnici memoranduma su i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave  i Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu. Projekat finansira Evropskaunija i Savet Evrope iz predpristupne pomoći Evropske unije, a realizuje se u saradnji sa projektnim partnerima Stalnom konferencijom gradova i opština i  Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Primena projekta počela je 19. decembra prošle godine i trajaće  do 19. decembra 2021. Podrška predviđena projektom usmerena je na prevazilaženje izazova u oblasti upravljana ljudskim resursima i stručnog usavršavanja zaposlenih na lokalnom nivou u pogledu sprovođenja Zakona o zaposlenima u Autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i Zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Grad Pirot potpisivanjem ovog Memoranduma postaje jedna od 50 pilot jedinica lokalne samouprave u kojima će ovaj paket podrške biti primenjen.

U ime grada domaćina sednice, okupljenima se obratio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Sednicom predsedava Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i predsednica SKGO. U uvodnom delu okupljenima su se obratili ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, Sem Fabrici, šef delegacije EU u Srbiji, Jan Lundin, ambasador Švedske, Filip Ge, ambasador Švajcarske, Tomas Šib, ambasador Nemačke i Žužana Horgitoi, regionalni direktor EBRD-a za zapadni Balkan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari