Gradonačelnik Zvečana ne vidi opciju da podnese ostavku: Potreban sastanak Kurtija sa predsednicima opština na severu Kosova 1foto: Printscreen/Kosovo Online

Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci izjavio je da ne vidi kao opciju da podnese ostavku na funkciju koju obavlja, kako bi se otvorio put za održavanje izbora, prenosi Kosovo online.

Peci je za Kljan Kosova rekao da je u ovom trenutku potrebniji zajednički sastanak gradonačelnika četiri opštine na severu sa premijerom Aljbinom Kurtijem i ministrom administracije i lokalne samouprave Eljbertom Krasnićijem.

„Postoje izgledi da se mi, četiri gradonačelnika, sastanemo sa premijerom i vidimo šta je najbolje za zemlju. Za sada uopšte ne govorimo o ostavci, ne vidimo to kao opciju. Nismo još odredili datum sastanka, ali smo obavili razgovor“, rekao je Peci.

Kako je dodao, iako datum sastanka nije određen, “uskoro će biti održan”.

S druge strane, ministar administracije i lokalne samouprave Eljbert Krasnići izjavio je da nije obavešten da je gradonačelnk Zvečana Iljir Peci podneo zahtev za zajednički sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem, povodom novih izbora na severu Kosova.

On je za Kljan Kosova rekao da prvi put čuje za zahtev, iako je pre nekoliko dana imao sastanak sa gradonačelnicima.

„Sada čujem od vas za ovaj zahtev. Još uvek nisam obavešten o tome. Razovarali smo pre nekoliko dana, ali nismo imali takav zahtev“, rekao je Krasnići.

Podsetimo, u petak je Srpska lista objavila da je spremna za izbore u četiri opštine na severu Kosova.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas vlasti u Prištini da što pre raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na severu, uz poruku da su spremni da na njima učestvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari