Grbović i Milivojević reagovali na poziv Vučića na skup, 26. maja u Beogradu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozivom na skup, 26. maja u Beogradu, pozvao „jednu grupu građana da se suprotstave drugoj grupi građana“.

„Predsednik svih građana je pozvao jednu grupu građana da se okupe kako bi se suprotstavili drugoj grupi građana. Nijedan narod ovo ne zaslužuje“, napisao je Grbović na Tviteru.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je naveo da Vučić, najavom najvećeg protesta ikad u Beogradu, „poziva sve protivnike ovog mafijaškog režima na protest u petak 12. maja“.

On je na Tviteru naveo da je „strah je paralisao režim“, te da, kako je napisao, „ovo (Srbija) od juče više nije njegova privatna država!“

Vučić je ranije večeras pozvao građane da dođu, 26. maja u Beograd, na skup „za odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti Srbije“, „najveći skup u istoriji Srbije“.

„Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima“, kazao je on.

Poziv je usledio posle jučeranjeg masovnog protesta „Srbija protiv nasilja“ u centru Beograda, koji je organizovala proevrpska opozicija.

Vlastima je, zbog tragedija u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima oko Mladnovca i Smeredeva, ispostavljen niz zahteva, i najavljeno da će, ukoliko ne budu ispunjeni, uslediti novi protest, 12. maja u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari