Grbović: PSG izlazi na izbore u koaliciji sa strankama koje su se opredelile da 2. juna izađu na birališta 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Najbolji, a verovatno i jedini način da se očuva jedinstvo koalicije Srbija protiv nasilja, jeste da se poštuje stav većine i da zajedno nastupimo na svim predstojećim izborima“, kaže za Danas Pavle Grbović, predsednik i poslanik Pokreta slobodnih građana , odgovarajući na pitanje Danasa da li koalicija Srbija protiv nasilja još postoji , nakon razilaženja po pitanju izlaska na beogradske izbore.

Na pitanje da li će Pokret slobodnih građana na beograske izbore izaći samostalno ili u nekoj koaliciji , Grbović odgovara da će njegova stranka nastaviti koalicionu saradnju sa onom većinom stranaka koje su potvrdile još ranije definisan stav da u slučaju da 2. juna budu održani svi lokalni izbori da na njima i učestvuju.

Upitan da li je Aleksandar Vučić samo jednom odlukom o spajanju beogradskih i lokalnih izbora za 2. juni uspeo da razbije, čini se krhku,  koaliciju Srbija protiv nasilja , sagovornik Danasa odgovara da je jedini način očuvanja jedinstva koalicije da se zajedno izađe na predstojeće izbore.

„U tom slučaju ni Aleksandar Vučić, ni bilo ko sa te strane ne bi imao razloga za sreću, a postojale bi šanse da mnogim građanima donesemo slobodu u njihovim gradovima i opštinama“, navodi Grbović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari