Grbović: Voleo bih da čujem Kurtija kako na bilo kom jeziku govori da će poštovati odluku Ustavnog suda i vratiti zemljište Visokim Dečanima

Ostavite komentar


  1. Osim što ste tek zakoračili u mulj srpske politike, morali biste mladi gospodine Grboviću još mnogo učiti o državnim poslovima i diplomatiji.Bojim se da živite u zabludi ili ste neiskreni u partokratskim nadmetanjima. Učite i ne zalećite se u minska polja,koja su u Srbiji posejali „patriote“koji je uništavaju.

  2. Negde pročitah, kaže američki turista u Moskvi pita zašto kasni metro, a Rus njemu a sto ste vi uništili Indijance”, uvek nekakva poredjenja a i Kosovo bi imalo šta da traži od Srbije, npr penzje, daj ti lideru mišljenje o konkretnim stvarima i to na srpskom, šta bi od PSG, sergeje

  3. „Vratiti zemljište Visokim Dečanima“? Zemljište što su dobili poklon od fašističkog režima miloševića? SPC je bila i jeste oduvek desna ruka srpske ekspanzije nad nesrpskim zemljama.

  4. U celini je kosovo srbija svega se treba vratiti srbiji u svemu sto rade i pokusavaju jeste illegalno i samo kosovo to je zlo i sila sto nemaju pravo da rade u srpskoj zemlji takose to ne radi jer su u svemu preterali !
    Voleo bih da čujem Kurtija kako na bilo kom jeziku govori da će poštovati odluku Ustavnog suda i vratiti zemljište Visokim Dečanima ili da će se formirati zajednica srpskih opština. Sve i da to saopšti na mandarinskom takav gest bi više doprineo pomirenju nego što to čini ovakvim obraćanjima, poručuje predsednik PSG. Jeste tako ! to se nemoze vekovima izbeci svega se treba srbiji vratiti !!!

  5. Kosovo je drzava sa medjunarodnim identitetom a ne KiM! Sto se zemljista tice, to je drzavna imovina i nikada nije pripadalo Manastiru. Manastir se sagradjen u XIV veku na imanju porodice Kuci (Kuqi), a neimar se zvao Vita sa Kotora i bio je Albanac. Taj Manastir je na Kosovu i pripada Kosovu, svim vernicima, pa i Albancima, koli su do dolaska turaka bili svi hriscani,otvoren je za sve vernike i takav treba da ostane, da spaja a ne da podeli vere i narode. Svaka politizacija i tendencija prisvajanja je neozbiljna, kontraproduktivna i anahrona, procitajte malo istoriju tih orthodoxnih verskih objekata na Kosovu!

  6. Kosovo je drzava sa medjunarodnim identitetom a ne KiM! Sto se zemljista tice, to je drzavna imovina i nikada nije pripadalo Manastiru. Manastir se sagradjen u XIV veku na imanju porodice Kuci (Kuqi), a neimar se zvao Vita sa Kotora i bio je Albanac. Taj Manastir je na Kosovu i pripada Kosovu, svim vernicima, pa i Albancima, koji su do dolaska turaka bili svi hriscani,otvoren je za sve vernike i takav treba da ostane, da spaja a ne da podeli vere i narode. Svaka politizacija i tendencija prisvajanja je neozbiljna, kontraproduktivna i anahrona, procitajte malo istoriju tih orthodoxnih verskih objekata na Kosovu!

  7. Grbović kaže da Kurtijevi potezi ne doprinose neophodnom pomirenju naroda i njegov manir jednostranog povlačenja poteza je u ogromnoj meri doprineo tome da je dijalog Beograda i Prištine u ćorsokaku. Za to srbija nije kriva za nikakav dijalog to rade albanci sa onima i lazima i silama i izbegaavaju svega godinama takose to ne radi kosovo je srbija i svoja se zemlja nikome ne da to treba da im bude jasno da se svoja zemlja nikada i nikome ne da ! to zlo i sile se trebaju spreciti protiv srbije jer to pravo nemaju da rade i cine sami sta god zele to pravo nema niko ni kurti i nikakvog prava nema da isprovocira izaziva narod u svojoj su zemlji !!!

  8. Samo Vi propagirajte blagonakloni lazni intelektualizam ,dok Srbija gubi na svim poljima .

  9. Decani su na teritoriji kosova I pripadaju kosovu a kosovo je samostalna drzava

Ostavite komentar


Politika

Husein Memic

Ministar: Neprihvatljivo da nema Bošnjaka među kandidatima za vatrogasce u Novom Pazaru

Ministar turizma i omladine i potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić izjavio je danas da je "potpuno neprihvatljivo" da na konkurs za obuku sedmoro pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Novom Pazaru ne bude primljen niti jedan Bošnjak.Na oktobarskom konkursu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za prijem 300 novih pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, za gradove Sandžaka odabrano je 18 kandidata za obuku, među kojima su trojica Bošnjaci.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.