Grbović: Voleo bih da čujem Kurtija kako na bilo kom jeziku govori da će poštovati odluku Ustavnog suda i vratiti zemljište Visokim Dečanima 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

– Važnije je da svojim političkim potezima Kurti iskazuje poštovanje prema Srbima sa Kosova i Metohije nego da im se obraća na srpskom. Razumevanje na ljudskom i političkom nivou je mnogo važnije od toga da li ćemo govoriti istim ili sličnim jezikom, kaže za Danas predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Grbović kaže da Kurtijevi potezi ne doprinose neophodnom pomirenju naroda i njegov manir jednostranog povlačenja poteza je u ogromnoj meri doprineo tome da je dijalog Beograda i Prištine u ćorsokaku.

– Voleo bih da čujem Kurtija kako na bilo kom jeziku govori da će poštovati odluku Ustavnog suda i vratiti zemljište Visokim Dečanima ili da će se formirati zajednica srpskih opština. Sve i da to saopšti na mandarinskom takav gest bi više doprineo pomirenju nego što to čini ovakvim obraćanjima, poručuje predsednik PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari