Grbović: Volja građana na Starom gradu je jasna, ne žele da SNS bude na vlasti 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

– Građani u na izborima u opštini Stari grad jasno rekli da ne žele SNS više na vlasti i njihova volja mora da se poštuje – rekao je Pavle Grbović predsednik Pokreta slobodnih građana gostujući u emisiji Iza vesti na televiziji N1.

Grbović je istakao da o platformi možemo da razgovaramo još 20 dana, na njoj može i treba da se radi, ali vrlo je jednostavno pitanje na koje može da se odgovori odmah, u par sekundi – da li će opozicione liste Biramo Stari grad i Čuvari Starog grada formirati vlast i razvlastiti SNS.

– Na to pitanje Marko Bastać može već danas da odgovori, a onda ćemo naravno raditi na planu po kom će opština funkcionisati u naredne četiri godine. Volja građana na Starom gradu je jasna i nedvosmislena, i sada imamo priliku da SNS razvlastimo u tom delu grada i naša politička i obaveza svake vrste je da tu volju prihvatimo – rekao je Grbović, navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

On napominje da danas više ne postoji nijedna velika opština u kojoj SNS može da radi šta želi, bez određenog opozicionog otpora i da je to značajan kapital i parametar za buduće izbore i da je jačina i spremnost opozicije u Beogradu dramatično veća nego pre tri ili četiri godine.

– Ovi izbori su pokazali da je SNS pobediv i da taj sistem ima manjkavosti, ali i da ima sposobnost da se brzo regeneriše, glavni parametar uspeha ovih izbora je povratak političkih predstavnika u lokalne skupštine i povratak političkog života koji je SNS potpuno razorio. Ne smemo da posmatramo lokalnu politiku kroz prizmu lokalne politike u Beogradu, to nije ista politika, jer imate lokalne lidere, lokalne centre moći, sama činjenica da postajete odbornik i deo institucije i da postajete vidljivi u malom mestu donosi sa sobom niz neprijatnosti. Mnogo je lakše biti hrabar i biti opozicija u Beogradu – kaže Grbović.

Grbović je napomenuo da sistem iz godine u godinu ostvaruje sve slabije rezultate, a opozicija iz svakog ciklusa izlazi sve jača, i da je važno da fokus centra odgovornosti ne prebacujemo na opoziciju već na sistem koji je rasadnik nepravde i nefunkcionisanja.

Govoreći o sveprisutnom nasilju u društvu i slučajevima nasilja u školama Grbović je naglasio da je nasilje prisutno u svakoj pori poslednjih 30 godina i da je naš zadatak da na svetlo vratimo te teme i da ne budu zamaskirane.

– Opozicija ima ne tako mali kapital, značajnu šansu i moć da utiče na značajan deo javnog mnjenja, time što će u prvi plan gurati teme od javnog značaja, tema prosvete i statusnog i materijalnog položaja nastavnika je od izuzetnog značaja i tom temom se Pokret slobodnih građana bavi godinama – zaključio je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari