Grenel: Kurtija su kritikovali i demokrate i republikanci tokom posete SAD 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nekadašnji izaslanik SAD za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel izjavio je da nije netačno reći da kosovski premijer Aljbin Kurti tokom posete SAD nije imao sastanke u Beloj kući.

Grenel je tako reagovao na Tviteru na objavu američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera na istoj društevnoj mreži o lokaciji sastanka Kurtija i savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena.

„Nije netačno reći da Kurti nije imao sastanak u Beloj kući. Iako je tačno da se neki sastanci održavaju u Ajzenhauerovoj izvršnoj kancelariji, Kurti nije bio nagrađen sastankom u kancelariji savetnika za nacionalnu bezbednost, Ruzveltovoj sobi ili Ovalnoj sobi. Mogao je – ali nije“, naveo je Grenel na Tviteru.

On kaže i da se Kurti tokom posete SAD suočio sa veoma oštrim kritikama demokrata i republikanaca u Kongresu.

„Kurti se takođe suočio sa veoma oštrim kritikama demokrata i republikanaca u Kongresu tokom svojih sastanaka na Kapitol hilu. Bio je pun izgovora, a ne novim idejama. Američki političari nisu bili srećni što je odbio pomoć američke vlade u vezi sa čistom energijom“, naveo je Grenel.

https://twitter.com/RichardGrenell/status/1531622430950600704?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1531623498514169858%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kosovo-online.com%2Fvesti%2Fpolitika%2Fgrenel-kurtija-su-kritikovali-i-demokrate-i-republikanci-tokom-posete-sad-31-5-2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari