Grujičić: Nikada se nije više ulagalo u zdravstvo kao sada, Bor će dobiti novu bolnicu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Prva na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore Danica Grujičić rekla je danas u Boru da se nikada nije ulagalo u zdravstvo kao sada.

Danica Grujičić je na predizbornom skupu poručila da se ne može nadoknaditi što nije ulagano u zdravstvo proteklih 20 godina, ali da se radi na tome.

Ministarstvo zdravlja će u novom mandatu raditi na pilot projektu porodičnog lekara, kako bi svaka porodica imala svog pedijatra i zubara. Morate imati lekara koji će vam biti dostupan 24 sata dnevno i država ima ideju kako to da sprovede, rekla je Danica Grujičić.

Ona je izjavila da se tokom pandemije virusa korona u Srbiju vratilo 50.000 mladih ljudi i da ih država mora dobro rasporediti i u istočnu Srbiju, jer im se tu nude mnoge mogućnosti.

Bor će dobiti novu bolnicu. Ne moraju bolnice da se grade 50 godina, već to može da se uradi za nekoliko meseci, rekla je Danica Grujičić.

Vučić: Važno dovesti bar jednog strateškog investitora u Bor

Lider Srpske napredne stranke (SNS) i šef države Aleksandar Vučić izjavio je danas u Boru da ne dozvoljava da se gase rudnici, „jer je rudnik podigao Bor”, i da će država raditi na čistom vazduhu, novoj topionici i filterima, ali da neće dati otkaze za 7.000 ljudi, jer je za nekoga to „moda“.

Vučić je na predizbornom skupu obećao da će ove godine početi izgradnja bolnice u Boru i da će do 1. maja biti završen put Bor – Selište.

Upoređujući ekonomsko stanje Srbije i Bora danas i pre 10 godina, Vučić je rekao da je 2012. u gradu bilo 2.953 registrovanih automobila, dok ih je danas 17.134, dok je budžet grada sa 1,4 milijarde evra povećan na 4,2 milijarde.

Važno je dovesti bar jednog strateškog investitora u Bor, kako bi se rešio problem nezaposlenosti, naročito za žene, izjavio je Vučić.

On je obećao da će biti zavšena saobraćajna infrastruktura, da bi se Bor bolje povezao sa Donjim Milanovcem, Kladovom, Negotinom i drugim važnim mestima.

Što se tiče odlaska građana u inostranstvo, Vučić je poručio da će morati da se napravi specijalni program za zanatlije koje hoće da se vrate u Srbiju, jer ima mnogo deficitarnih zanimanja.

Njih ćemo privući većim platama, jer je plan da prosečna plata bude 1.000 evra, što će Bor dostići za dve godine, a prosečna penzija će biti 500 evra, izjavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari