Gutereš čestitao Vučiću nov mandnat predsednika Srbije 1Antonio Gutereš Foto EPA-EFE/ROBERT PERRY

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš čestitao je Aleksandru Vučiću nov mandat na poziciji predsednika Republike Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika.

U čestitki se kaže:

“Želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke i najbolje želje u novom mandatu na poziciji predsednika Republike Srbije. Uveren sam da će pod vašim vođstvom, dugogodišnje partnerstvo između Ujedinjenih nacija i Srbije ostati čvrsto i nepokolebljivo. Radujem se produbljivanju naše konstruktivne saradnje, posebno u oblasti Ciljeva održivog razvoja, kao i doprinosu Vaše zemlje mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija.

U vreme pojačanih regionalnih tenzija, pozdravljam Vašu snažnu posvećenost regionalnoj stabilnosti, promovisanju saradnje i dobrosusedskih odnosa i kontinuirano angažovanje u dijalogu pod okriljem Evropske unije u cilju postizanja trajnog mira i pomirenja u regionu. U postizanju ovih ciljeva možete računati na punu podršku Ujedinjenih nacija.

Želim Vam mnogo uspeha u vršenju dužnosti i uveravam Vas da će Ujedinjene nacije ostati snažan partner Srbije. Primite, Ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja,“ navodi u svojoj čestitki generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.