Han: Rešenje pitanja Kosova nije jedini preduslov za ulazak u EU

Ostavite komentar


  1. Nemojte nas vise braniti. Sto nam vise govorite o clanstvu u EU mi nikad blizi Rusiji. Brisel umesto da ubrza nas ulazak i pomogne Srbiji gura nase politicare na istok !
    Nerazumna i glupa politika Brisela.

    1. Ma nemojte reci, ha, ha, ha… Lalo da vam kazem, prevedeno na obicni jezik to znaci da bi pristupili EU prvo morate da ocistite Srbiju od hiljada tona smeca koje je razbacano svuda okolo, po jarugama i livadama, jezerima i sumama, poljima i njivama… Svuda! Pa kad to uradite… Ali svi mi znamo, da se ne lazemo, da to u Srbiji nikada nece biti uradjeno…

      1. Djubre jeste problem, samo sto ga je tesko ocistiti. Tesko je decu partizana isterati sa pozicija. Utiplovani.

      2. EU je odustala od tih principa u svojim poslednjim prosirenjima. Zarad nekih drugih stvari pojedine drzave su primljene ekspresno sa svim svojim djubretom. Nasa politicka „elita“ se nada da ako oni potpisu ono sto niko do sada nije hteo ili smeo, EU ce da progleda kroz prste, primi Srbiju preko reda, i nastavi da tolerise ovaj korumpirani ruzicasti imaginarijum. Sve to se radi po uzoru na bratsku nam CG, koja ce naredna uci u EU.

  2. Nije jedini uslov ali je glavni uslov. EU ne želi ni jednu zemlju da razmatra za člana ako nije dobra sa svojim komšijama i ako ne održava mir.

    1. To nije tacno. Nas vec razmatraju za clana. Takodje, mi ne pregovaramo ni sa kakvim komsijama vec sa delom sopstvene teritorije. Kipar je primljen sa slicnim problemom i to u celosti. Takodje, mnoge clanice EU nisu „dobre“ sa svim svojim komsijama. Na primer: Poljska i Nemacka, Hrvatska i Slovenija, Rumunija i Madjarska itd.

  3. Han očigledno ne zna da EU tek krajem 2019-te razmatra uopšte o proširenju Unije i o novim članovima, tek nakon izbora unutar Unije.

  4. Jao kakvo zgražavanje. Znači želimo da budemo u korumpiranoj neefikasnoj i nekompetentnoj državi gde ne postoji poštovanje zakona. Samo iz inata „EURopskoj“ uniji.

  5. Ako ne znaju naši političari, analitičari, novinari i strani agenti , mi obični građani Srbije znamo da je rešenje u vezi s Kosovom PREDUSLOV na putu Srbije ka EU.
    Tj da sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava, borbi protiv korupcije i kriminala,… ostaje SUŠTINA procesa proširenja EU,
    a što građanima i odgovara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.