Haradinaj: Kurti je kreator korupcije, štiti uhapšenog Krasnićija 1FOTO: Printscreen/Ramuš Haradinaj/Fejsbuk

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj optužio je premijera Aljbina Kurtija i pokret Samoopredeljenje za korupciju jer, kako je naveo, štite uhapšenog direktora Kosovske energetske korporacije (KEK) Nagipa Krasnićija.

Haradinaj je na sednici Skupštine Kosova, kako navode prištinski mediji, nazvao Kurtija „šefom korumpiranih“.

“Upozorio sam na opasnost od bliskih veza, kao najopasnijeg oblika korupcije. To se dešava kada se u odboru u kojem ima mnogo finansijskih interesa, postavljaju prijatelji donosioca odluka, premijera koji ih je lično intervjuisao. Razmislite zašto premijer dolazi na sednicu i brani prijatelja, a ne tužioca. Kurti i Samoopredeljenje su definisali ovakav oblik bliskih veza kao model korupcije“, naveo je Hradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da je sve koji su na nekoj od vodećih pozicija u javnim preduzećima intervjuisao Kurti.

„Možete li mi onda reći da Aljbin Kurti nije korumpiran? On je gazda korumpiranih, on je kreator korupcije. Veruje da su samo njegovi prijatelji nekorumpirani“, naveo je Hradinaj.

Smatra da Kurtija ucenjuju imućni i uticajni ljudi i da njegovo ponašanje pokazuje kupolu korupcije.

Haradinaj je pozvao Kurtija da se pozabavi zakonom i tužiocem.

„Naš zadatak je da pokažemo šefu korupcije da će se ovo jednog dana završiti. Recite danas pre nego što bude prekasno, da sačuvate našu demokratiju i naš društveni sistem. Postani premijer koji poštuje zakon i tužioca“, poručio je Haradinaj Kurtiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari