Haradinaj: Srbima sa kosovskom vojskom može biti samo bolje

Ostavite komentar


  1. Pročitaj ustav R. Kosovo na koji si se zakleo. U tom ustavu nema uopšte vojske jer je nemoguće njome upravljati jer ne postoji Kosovar ski jezik već albanski i srpski koji su po ustavu potpuno ravnopravni. Po pravilu građanske države vojska mora biti multietnička i svaki vid majorizacije je protiv ustava takođe i primoravanje bilo koga pa i Srbe kojima su Albanci oteli Zavičaj, da služe vojsku nikada pa ni tada neće biti moguće.
    U slučaju da mentori ipak stvore Kosovsku Vojsku, Srbi treba da slede Albance u vreme Rugove i Demaćija, odnosno da ne prihvate uniforme koje baštine tradiciju balista i UQK.

  2. Tu pricu Haradinaj moze da prica deci predskolskog uzrasta. Vojska se ne sme oformiti jer za to ne postoji legitimno pravo. Ovo je pokazatelj da siptari imaju jaka ledja u vidu SAD.

  3. Stanovnike Kosova (Srbe I Albance) treba zastititi od srpsko-beogradskog pasaluka! Samo vojska Kosova moze to uciniti.
    Srbi su izgubili Kosovo u mitologiji Kraljevica Marka koji nije ni postojao.

    1. Ti nisi taj za koga se predstavljas. Ovo nije tvoje ime. Nije uredu koristiti tudje ime za ovako glupe komentare.

  4. Kako neptiznata drzava moze da formira vojsku? Mnogo mi je zao ljudi koji su dole i moraju da trpe sve ove mere Pristine

  5. Srbima moze biti samo dobro ako im svakodnevno ne preti humanitarna katastrofa,i pritisci upravo od istog tog Haradinaja

  6. Vojska nikome nije donela dobro posebno Srbima koji su od te iste „vojske“ proterani i ubijani,kako sada mogu imati poverenje u tu istu vojsku sa istim komandantima koji su ih klali,mucili i proterivali

  7. Haradinaj mi bas deluje kao neko ko ne laze, kako ga nije sramota da daje tave izjave a do skora je ubijao te iste Srbe, o kakvoj on bezbednosti govori da je neke pravde vec bi bio iza resetaka.

    1. Jo! Ako je tako, zašto ne vratite pasoše Republike Srbije, koje masovno uzimate kao stanovnici Srbije, a ne KiM?

  8. Kako može da bude nekome bolje .Kada Kosovoo svakim danom izmišlja neke nove zakone . Druga stvar , pomirite se sa činjenicom da je Kosovo Srbija … da je tamo Srpski narod i da to nikad neće da se promeni bez obzira sta vi radili .

  9. Previše je bilo zastrašivanja i maltretiranja Srba na KiM da bi neko sada poverovao u ove Haradinajeve reči!

  10. Zamislimo situaciju da ratni locinac, bivsi pripadnik nacisticke SS jedinice, „objasnjava“ Jevrejima kako ce im biti super kada se oformi vojska izgradjena na nacistickim „vrednostima i u kojoj ce niti bivsi pripadnici SS divizija koji ce sada da kao „brinu“ o Jevrejima? Garant bi se odusevili. Isto vazi i za ovu Haradinajevu „vojsku“ i njegovu suplju demagogiju.

  11. @Benny

    Los je put za centralnu Srbiju, a i Srbi na Kosovu imaju razne stvari koje su izgradili za svo ovo vreme, mnogo lakse i brze mozete vi u maticu Albaniju autopiutem koji su napravili Amerikanci. Obavezno da ponesete „sa sobom i spomenik“ Klintonu. U maticnu Albaniju koja je btw. poluprazna tako da imate dovoljno mesta da se nacionalno izivljavate i igrate drzave i kacite americke zastave na svaku banderu, tako da, srecan tebi put.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.