Haradinaj: Vučić nudi nezavisnost, ali traži deo Kosova

Ostavite komentar


  1. Ne znam zašto i o čemu onda pregovaraju.
    I zašto se i pregovara sa bivšim zeroristiMa ?!

    1. Pa, cekamo da vasem Aci dosadi da pregovara sa samim sobom i da mu se posle 30 godina mozda smuci vlast!

  2. Jedino EU može da utiče na Prištinu da povuče jednostrane poteze kojim dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuju eskalaciju sukoba.

    1. Драга Теодора, чувај те сендвиче, храна у Пожаревцу и Сремској Митровици је очајна.

  3. Zanimljiva teza. Dajte nam sve, a mi vama nećemo ništa. Nije bitno priznanje kosovske nazavisnosti, ali to treba da učinite po svaku cenu.

  4. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz podršku Rusije, ponudio je da Srbija prizna Kosovo, ukoliko joj ustupimo deo naše teritorije, naveo je premijer Kosova Ramuš Haradinaj u autorskom tekstu za Vašington post i dodao da je za Kosovo to isuviše velika cena.

  5. „Nećemo pogaziti naš ustav, odustati od našeg suvereniteta i uništiti naš teritorijalni integritet samo da bi Srbija priznala nešto što je već činjenica“, naveo je Haradinaj i ocenio da Srbija želi da stvori etnički čistu državu.

  6. Haradinaj optužuje Srbiju da krši međunarodne dogovore, uključujući Briselski sporazum, da blokira put Kosova ka EU i članstvo u međunarodnim organizacijama, uključujući i Interpol, i da lobira u EU protiv vizne liberalizacije za Kosovo.

  7. Da bi bio uspešan takav sporazum mora da podrži većina srpskog i albanskog naroda, a njegov rezultat mora biti priznavanje Kosova od Srbije, njegov ulazak u Ujedinjene nacije i ubrzani put ka članstvu u EU i NATO.

    1. Hmmm, … izgleda kako su sendvici postali preskupi. … Sada zaposljavaju papagaje, umesto sendvicara?

      1. Da li vi zaista mislite da je ovaj komentar toliko inteligentan i u skladu sa pravilima ? Meni se cini da je komentar idiotski.

  8. Свака част за коментар Срећка Шојића Само што је у филму то трагикомична сцена, а, овде, трагедија. Вучко је се пожалио Јевропу да му Рамуш нуди мало за независност, што ће рећи да му не нуди ништа. А, онда му Хан каже: Исправно сте поступили, Вучићу. Миран сан је најважнији у животу. Епилог знате. Рамуш добије праву столицу у фирми (УН), а Вучић после опет планира д а се жали на народ, или, Хану.

  9. To traži zato što je Kosovo srpska teritorija, a vaša teritorija je Albanija odkle su ti deda i pradeda pobegli 50,60- tih godina od režima Envera Hodže, gde ste umirali od gladi po bunkerima. Umesto zahvalnost Srbiji tražite državu u državi.

  10. nazalost ova izjava Haradinaja se poklapa sa drugim izjavama i sumnjama kako Vucic pregovara,a ni on sam nije to demantovao vec je izbjegao diretno da odgovori na ovaj komentar,tako da mi se cini,sve u svemu,koliko vidim da Vucic koristi taktiku svercera na stocnoj pijaci i metode daj sta das,samo da ne propadne sve.medjutim cini mi se da nije dorastao ni nivou svercera konja,jer on konja opisuje kao ragu a hoce skupo da ga proda.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.